Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili flaş gelişme: 4 savcı ve 1 kurmay albay için yakalama kararı

        FEVZİ ÇAKIR/ANKARA

        MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından döneminAdana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, dönemin Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, dönemin Adana TMK savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman, eski Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokayiçin yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararının ardından Tarsus 2. Ceza Mahkemesi tarafından 5 isim için tutuklama kararı verildi.Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi 5 isim hakkındaki tutuklama kararını HSYK'nın talebi ile verdi.

        Yakalama kararı HSYK Başmüfettişi talebi üzerine suç yerine en yakın ağır ceza olan Tarsus İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilmişti.

        5 isme "cebir ve şiddet kullanarak T.C. hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yaptırmayı engellemeye teşebbüs etmek, devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlaması yönetildi.

        Haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen şüphelilerden savcı Özcan Şişman, Adana'da evinde gözaltına alındı. Şüphelilerden savcı Süleyman Bağrıyanık da Antalya'da evinde gözaltına alındı.

        Şişman, merkez Seyhan ilçesindeki evinde gözaltına alınarak, sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi.

        Şişman, gazetecilere, kararın hukuksuz olduğunu savunarak, "Ben, birinci sınıf savcıyım. Hakimler ve Savcılar Kanununun 88. maddesine göre, gözaltına alınamam. Böyle bir suçta suçüstü hali yoktur. Türk Ceza Kanununun 312. maddesinden suçlandım. Casusluk yaptığım iddia ediliyor. Hangi devlete, ne casusluk yaptığımı izah etmeleri lazım. Ben, yıllardır casuslukla ilgili soruşturmalar yaptım. Yıllardır terör soruşturmaları yaptım. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur. Bu suçu işleyenler, cezasını çekeceklerdir. Bu kadar net söylüyorum" dedi.

        Şişman, sağlık kontrolünün ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        AZİZ TAKÇI EVİNDE BULUNAMADI

        Hakkında yakalama kararı verilen Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, evinde bulunamadı.

        Aziz Takçı'nın evde olmadığının belirlenmesi üzerine ekipler, arama çalışması başlattı. Takçı'nın, dairesinin bulunduğu apartmanın güvenlik kameralarını da inceleyen ekipler, daha sonra ilçede ve merkezdeki otogarlarda çalışma yürüttü. Cumhuriyet Savcısı Takçı'nın yakalanması için polislerin çalışmaları sürüyor.

        MİT TIR'larının durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ