Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dilovası'nda toprağı kazdıkça atık çıkıyor
        1

        Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde, 4 yıl önce yaptırılan Organize Sanayi Bölgelerine ulaşımı sağlayan yolun kenarındaki toprak yığınının çökmesi sonucu ortaya çıkan siyah atık maddenin, 4 kamyonu doldurduğu iddia edildi.

        2

        Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde iş makinasıyla gerçekleştirilen kazıda, sürekli bu siyah madde ile dolu çuvallar çıkıyor. Çuvalların buraya, 4 yıl kadar önce yaptırılan bu yol inşaatının hafriyatı sırasında gömülmüş olabileceği belirtiliyor.

        3

        Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, toz halindeki bu maddenin analizi için TÜBİTAK'a numune gönderildiğini, ancak henüz sonuç gelmediği belirtildi.

        4

        Ancak bu çuvalların üzerindeki yazılardan bunların hangi firma tarafından kullanıldığının ortaya çıkabileceği belirtildi. Bu arada kimyasal maddenin ele temas ettiğinde aşırı bir sıcaklık verdiği de ileri sürüldü.

        5

        Şu ana kadar yapılan kazıda buradan 4 kamyon dolusu atık çıkarılacak bertaraf edilmek üzere İzaydaş'a gönderildi. Atıkların Organize Sanayi Bölgesi'ne giden yolun altında da olabileceği iddia edildi. İHA

        6

        Konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilim Sanayi Bakanı Fikri Işık, "Bu konu ile ilgili haberi ben de televizyonda gördüm. Bir toprak kayması sonucu atık bulunduğu ile ilgili.... Hiç toprak kayması falan yok. Belli ki oradan geçerken birisinin bıraktığı bir atık. Şu anda inceleme sürüyor ama bu incelemenin sonucunda dediğim gibi ortaya ne ise çıkacak. Fakat üzüldüğüm nokta şu; bir kişinin yaptığı sorumsuzluğu Dilovası ismi ile birleştirip Dilovası'nı Türkiye'de bütün olumsuzluklaela gündeme getirmek Dilovası'na haksızlıktır.

        7

        Bu noktada haber yapan arkadaşların biraz dha hassas davranmalarını rica ediyoruz. Toprak kayması gibi bir şey yok. Habere reyting kazandırmak için maalesef bu yollara tevessül ediliyor. Çakma haberler yapılması konusunda biraz daha dikkatli davranılmasını rica ediyoruz. Bunu doğru bulmuyorum. Biz Dilovası'nda yeşil üretim dışında hiçbir üretime izin vermiyoruz. Dilovası'nda en fazla yoğunlaştığımız alan eğitim alanı." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ