Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MİT tırlarının durdurulması soruşturması kapsamında,hakkında yakalama kararı bulunan Savcı Aziz Takçı, Zonguldak Adliyesi'ne geldi.

        MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve 3 savcı ile eski Adana Jandarma Komutanı Tarsus'a getirildi.

        Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdiği eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile Savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca gözaltına alındı, eski Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay da avukatıylaTarsus Adliyesine geldi.

        Savcı Özcan Şişman, dün Adana'da merkez Seyhan ilçesindeki evinde gözaltına alınarak, sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirildi.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, dün, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdiği Süleyman Bağrıyanık'ın evine giderek, söz konusu kararı iletti.

        Sabah teslim olacağını belirterek, polislerle gitmek istemeyen Bağrıyanık, daha sonra Tabar ile yaptığı görüşmenin ardından evindeki yakınlarıyla vedalaştı ve sağlık kontrolü için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Bağrıyanık, buradaki sağlık kontrolünün ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        Antalya ve Adana'daki evlerinde gözaltına alınan Bağrıyanık ve Şişman, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesine götürüldü.

        SAVCI AZİZ TAKÇI ZONGULDAK ADLİYESİ'NE GELDİ

        Zonguldak Başsavcı Vekili Kemal Mecit dün, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklamaya yönelik yakalama kararını iletmek üzere Aziz Takçı'nın polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Kozlu ilçesindeki evine geldi.

        Polis ekipleri eşliğinde adliyeye gelen Takçı, burada gazetecilerin yakalama kararına ilişkin sorusu üzerine, "Şu anda bir açıklama yapmıyorum. Açıklamayı yazılı olarak yapacağım" dedi.

        Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Takçı, sivil polis aracıyla Tarsus'a gönderildi.

        SAVCI AHMET KARACA LOJMANINDA GÖZALTINA ALINDI

        Savcı Ahmet Karaca, sabah polisi arayarak, Gaziantep'teki lojmanında olduğunu belirtti.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinden bir ekip, Karaca'yı, Beylerbeyi TOKİ konutlarındaki lojmanında gözaltına aldı. Şehitkamil Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Karaca, Gaziantep Adliyesine getirildi.

        Hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunan Karaca, işlemlerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin'in Tarsus ilçesine götürüldü.

        ÖZKAN ÇOKAY TARSUS ADLİYESİ'NDE

        Soruşturma kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay da avukatıyla Tarsus Adliyesine geldi.

        KARAR, TCK 312. MADDEDEN VERİLDİ

        Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 312. maddesi kapsamında verildiği öğrenildi.

        MİT tırlarının durdurulması ve aranmasında görev alan cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ