Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İsrailli yolcu THY pilotunu alkol almakla suçladı

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        Olay 25 Aralık 2014'te yaşandı. TK 1962 sefer sayılı Amsterdam- İstanbul Sabiha Gökçen uçuşunda seyahat eden İsrailli erkek yolcu, uçağa bindiğinde kokpitte su içmekte olan pilotla ilgili olarak "alkol alıyor" suçlamasını yaptı.

        Beraberinde bir kişiyle İstanbul aktarmalı Tel Avive gidecek olan İsrailli erkek yolcu, uçak havalandıktan sonra bir kabin görevlisine pilotun alkol alıp almadığını sordu. Kabin amiri de yolcunun yanına gelerek, "Kaptanımız su içiyordu" cevabını verdi. Buna inanmayan yolcu şişeyi görmek isterken, kabin amiri de yine yolcuya pilotun su içtiği bilgisini verdi.

        ALKOL TESTİ SONUCU SUÇLAMALAR ASILSIZ ÇIKTI

        İsrailli yolcu, kabin ekibinden pilotun alkol alıp almadığın ıtekrar kontrol etmesini istedi. Pilot da kendinden emin olarak alkol almadığı bilgisini verdi. Ancak yolcunun ısrarlarıyla olay daha da büyüdü. Taşkınlık yapan yolcu için kural dışı yolcu raporu tutuldu ve kaptan pilot bunun üzerine Düsseldorf Havalimanına iniş kararı aldı. Uçak indikten sonra İsrailli yolcu ve arkadaşı polis tarafından uçaktan indirildi.

        Uçağın kaptan pilotu, kendinden emin olarak alkol almadığı bilgisini bir kez daha paylaştı ve Düsseldorfta alkol testine girdi. Yapılan testlerde pilotun alkol almadığı ortaya çıktı. Kokpitte de Alman ilgililer yaptığı kontrollerde şişenin su şişesiolduğu içinde de su olduğunu gördü. Düsseldorftan da Belgra'da uçan İsrailli iki yolcu, Sırbistan Havayolları ile İsraile döndü. Suçlamaları asılsız çıkan İsrailli yolcunun THY'ye 130 bin dolarlık dava açtığı İsrail medyasında yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ