Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay: HDP, barajı aşsa da aşmasa da iktidarız

        ANKARA

        Atalay, son anketlere göre, HDP barajı aşsa da aşmasa da AK Parti’nin tek başına iktidar olacağının göründüğünü ifade etti.

        Medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Atalay, şu mesajları verdi:

        HDP STRATEJİSİ: AK Parti’ye karşı HDP’nin barajı geçirilmesine yönelik bir strateji izleniyor. MHP, CHP ne yaparsa yapsın belki oylarını artı 1 puan artırabilir. HDP’nin seçim beyannamesi adeta ‘Nasıl Türkiye partisi olmayız’ı ortaya koyuyor. Beyannameye göre ondan Türkiye partisi olmaz. AK Partisiz bir Türkiye hayali kuranlar dahil, hepsinin bu seçimdeki enstrümanı HDP’dir ve çok bilinçli bir HDP tercihi var. AK Parti’ye daha fazla zarar verecek diye HDP’ye destek veriliyor.

        MHP BEYANNAMESİ: Seçim vaatlerinde açık artırma gibi yarış var. Orada özgün iki konu gördüm. Çözüm süreciyle ilgili çok ileri tutum içindeler. Bir de cemevlerine devlet desteği. Onun dışında yeni birşey yok.

        ROL VERDİK: HDP’nin çok kesin dönüşü var. Çok da önemli rol verdik. Biz verdik o rolleri. HDP’ye de Sırrı Süreyya Önder’e de. O bile diyor ki: “Çözüm sürecinde masa dağıldı.” Bu büyük bir sorumsuzluk. HDP’nin şiddetin gölgesinde siyasetten vazgeçmeyeceğini görüyoruz. Bu ruh bütünleşmesini ben en fazla Sayın Demirtaş’ta görüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ