Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Can Yücel’e Edirne’den yasak

        Kurthan DEMİR / HT GAZETE

        Can Yücel’in şiirlerinden Genco Erkal’ın uyarladığı tek kişilik “Can” adlı oyun Edirne’de yasaklandı. Kemal Kocatürk’ün yönettiği oyunun, Edirne Valiliği’nin üst yazısı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk’ün imzasıyla yayımlanan yasaklama gerekçesinde “20 Mayıs 2015 Çarşamba günü Müdürlüğünüz Mimar Kemalettin Kültür ve Tiyatro Salonu’nda Edirne Gençlik Kültür Evi tarafından sergilenmek istenen “CAN” isimli tiyatronun metni incelenmiş olup sergilenmesi uygun görülmemiştir” denildi.

        ‘BEN OYUNUN İÇERİĞİNİ BİLMİYORUM’

        Yasaklama kararında imzası bulunan Kemal Soytürk, Habertürk’e yaptığı açıklamada şunları dedi: ‘‘Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulun salonunda oynayacak oyunları Eser İnceleme Komisyonumuz inceliyor. Bu komisyon, oyunu incelemiş ve uygun görmemiş. Bu nedenle bizde ‘Sergilenmesi uygun görülmemiştir’ şeklindeki yazıyı ilgili birimlere gönderdik.”

        Eser İnceleme Komisyonu’nun, Milli Eğitim’in temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda eserleri incelediğini kaydeden Soytürk, “Bu salonlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları ile kurumlarının salonları. Biz buralarda her oyunu sergileyemeyiz haliyle. Burası normal bir kültür merkezi özel bir tiyatro salonu değil. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Halk Eğitim Merkezi’nin salonu. Burada oynanan oyunların, belli bir süzgeçten geçmesi gerekiyor. Ben oyunun içeriğini bilmiyorum. Farklı branşlardaki öğretmenlerden oluşan Eser İnceleme Komisyonu demek ki uygun bulmamış” değerlendirmesi yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ