Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ÖDP'li öğretmen Bahadır Grammeşin laf atma kavgasında öldürüldü

        HT MAGAZİN / Eray EROLLU-Mustafa ŞEKEROĞLU

        Birleşik Haziran Hareketi, ÖDP ve Eğitim-Sen üyesi 26 yaşındaki öğretmen Bahadır Grammeşin, önceki akşam arkadaşlarıyla İstanbul Kadıköy’deki bir bara eğlenmeye gitti. Gecenin sonunda bardan çıkan Grammeşin ile arkadaşları, Kilise Meydanı’na doğru yürümeye başladı.

        İddiaya göre bu sırada bir başka barda alkol alan grup, Grammeşin ile arkadaşlarının yanında bulunan bir kadına laf attı. İki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Grammeşin, atardamarından bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan Grammeşin kurtarılamadı. Özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışan öğretmen Grammeşin’in 4 arkadaşının da yaralandığı olayın ardından polis, güvenlik kamerasından kimliklerini tespit ettiği saldırganları yakalamak için operasyon başlattı.

        ARBEDE ÇIKTI

        Öte yandan Grammeşin’in arkadaşları ve ÖDP’liler dün cinayeti protesto etti. Bu sırada meydanı dolduran kalabalığın arasından geçmekte zorlanan bir kişinin “Yolu açın” demesiyle arbede yaşandı. Tepkiler üzerine bir mağazada bekletilen vatandaş, polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

        Basın açıklaması yapan grup, “Kadın arkadaşlarının taciz edilmesine karşı çıkan arkadaşımız ve yoldaşımız Bahadır Grammeşin acımasızca öldürüldü. Nuh Köklü kardeşimiz gibi Grammeşin’i vuranlar da toplumu sevgisizleştiren, kindar çeteler yetiştiren zihniyetin dünyasından geliyor” dedi. Grammeşin’in arkadaşlarından Deniz İhsan Taşdelen, olay gecesini şöyle anlattı: “Biz 6 arkadaş Kilise Meydanı’nda otururken, önce 2 kişi kız arkadaşımıza laf attı. Kalkıp olay yerinden ayrılmak üzereyken, 10-15 kişi daha meydana geldi. Ellerinde sopalar vardı. Sonra grubun bir kısmı işyerlerine girerek ellerinde döner bıçağı, satır ve bıçaklarla çıktılar. 3 arkadaşımızı bıçakladılar. ‘Burası bizim mahallemiz’ gibi laflar ediyorlardı.”

        Bahadır Grammeşin’in öldürülmesi, arkadaşları ve ÖDP’liler tarafından protesto edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ