Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit annelerinin acı günü

        "KEŞKE BUNDAN 20-30 SENE EVVEL BARIŞ OLSAYDI DA BUNCA GENÇ GİTMESEYDİ"

        Şehit Jandarma Er Ümit Topçuoğulları'nın annesi Safiye Topçuoğulları; "Böyle günlerde duygularımız daha da kabarıyor. Evlatlarımızı arıyoruz. Hepsi de gençti, hepsine çok üzülüyoruz. 'Barış barış' diyorlar, keşke bundan 20-30 sene evvel barış olsaydı da bunca genç gitmeseydi. Yazık oldu gençlere de annelere de" dedi.

        "BU ÇİÇEKLERİ O BANA GETİRECEKTİ..."

        Şehit Astsubay Namık Ayhan Akbaba'nın annesi Pakize Akbaba, "Ben evladıma utanarak geliyorum, anne olarak hiçbir şey yapamıyoruz. Yani bunlar iki metre kutsal toprağın altında yatarken başkaları saltanat sürüyor, buna üzülüyorum" dedi. Çocuğum yanımda olsaydı hiçbirşey istemezdim. Anneler Günü bana bir kolye hediye almıştı, onu da kaybettim. En çok oğlum kadar ona da üzüldüm. Zaten az şeyle mutlu olan anneleriz. Onu yoksullukla büyüttüm. Bambaşka bir çocuktu. Ağlamamı istemezdi. Bu çiçekleri o bana getirecekti ama ben ona götürüyorum" diye konuştu.

        "HİÇBİR ANNE BABA AĞLAMASIN"

        Şehit Piyade Komanda Sedat Karaçor'un annesi Zeliha Karaçor, "Sabah kalktığım zaman yavrumu kahvaltıda görmek isterdim. Bir annenin doğal hakkıdır. Ama maalesef yavrum gelemedi, ben geldim yanına. Çok acı birşey, rabbim kimseye vermesin. Hiçbir anne baba ağlamasın" şeklinde konuştu.

        "ANNELER GÜNÜNDE ALIR HEDİYESİNİ GELİRDİ ÇOCUĞUM"

        Şehit Jandarma Er Oğuz Parpaloğlu'nun annesi Hatice Parpaloğlu da, "Hiçbirşey hissetmiyorum. Bütün dünyam işte bir karış toprağın altında. On yıl oldu acı aynı, hiç değişmiyor. Çok zor birşey, ne diyebilirim ki. Anneler Günü'nde alır hediyesini gelirdi çocuğum" diyerek göz yaşlarına boğuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ