Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç'tan Kenan Evren açıklaması: Ben 12 Eylül darbesini alkışlayanlardan değilim

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kenan Evren’in ölümüne ilişkin konuştu. Arınç, Evren ile ilgili olarak "Yapılan açıklamaların dışında söz söylemem mümkün değil. Şahsen söylemem gereken ise, ölüm büyük şeydir. Ben 12 Eylül darbesini alkışlayanlardan değilim. Ben darbe günü alkış tutanları biliyorum. Şimdi ikiyüzlü olmamalı. Ölünün arkasından kötü şeyler söylememeli." dedi.

        Arınç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

        12 Eylül 1980'de darbe yaparak parlamentoyu kapatan, siyasi partileri yasaklı kılan, bazı siyasi parti yöneticilerini cezaevlerinde yargılatan, çok üzücü hadiselerin içerisinde bulunduğumuz bir kişi hakkında şahsen söylenecek sözler farklıdır. Hükümetimiz adına bir söz söylemem gerekirse şu ana kadar yapılan açıklamaların dışında bir söz söylemem mümkün değil.

        Ama şahsen bu konuda ne düşünüyorsunuz derseniz, arkadaşımız söylediği için ifade edeyim, 12 Eylül 1980 darbesi olduğunda Milli Selamet Partisi Manisa İl Başkanı'ydım. Gözaltına alındım, aramalar yapıldı, çocuğum da yeni doğmuştu. Bize siyasi yasaklı olduğumuzu bildiren bir kağıt imzaladığımızı biliyorum. Ben 12 Eylül darbesini alkışlayanlardan değilim.

        "ONUN HAKKINDA GÜZEL ŞEYLER SÖYLEYEMEM AMA ÖLÜNÜN ARKASINDAN KÖTÜ ŞEYLER DE SÖYLENMEMELİ"

        Ben onun yaptıklarından mağdur olmuş bir insan olarak onun hakkında güzel şeyler söylemek noktasında değilim. Ölünün arkasından kötü şeyler de söylenmemeli. Elbette bizim bildiğimiz bir dua vardır; Allah rahmete mustahak olanlara rahmet etsin. Söyleyebileceğimiz budur. Bu ülkede darbe yapan, müdahale eden, muhtıra veren sadece o da değildi. Ama 12 Eylül maalesef ülkeyi çok kötü noktalara götürdü.

        HÜKÜMET CENAZEYE KATILACAK MI?

        Dini tören sırasında hükümeti temsilen bir arkadaşımız bulunacak mı ondan habersizim. Bu konuda Başbakanlık Müsteeşarlığımız herhalde bir çalışma yapıyordur. Bu tür törenlerde hükümetin temsili gerekiyorsa herhalde bir arkadaşımızın törende bulunması gerekebilir. Ben yarın Ankara'da olamayacağım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ