Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan'dan Mehmet Görmez'e: Senin bineceğin Mercedes’in fiyatı ne ya

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in makam aracıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanımız, tutmuş o Mercedes arabayı ben satılsın dedim diyor ve sattırıyor. Halbuki benim bilgim olsa, ben derdim ki 'Mehmet hocam ne yapıyorsun, niye satıyorsun? Senin bineceğin Mercedes’in fiyatı ne ya, gazetelerin attığı manşetlere niye bakıyorsun?'" dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        Ana muhalefetin genel başkanı rahatsız olmuş. Benim hemşehrilerimle bir araya gelmemin demokrasiye zarar verdiğini söylüyor. Aynı zihniyetteki bir gazeteci de daha önce Sovyetler Birliği dönemine övgü düzüp, milletimizi tahkir ederek demokrasinin sandıktan geçmediğini söylemişti. Hatta daha ileri gidip, ana muhalefetin terör örgütünün güdümündeki partiyi ittifak yapmaya, silahlı ya da silahsız mücadeleye davet etmişti. Bu gazeteci geçtiğimiz günlerde ana muhalefetin TV'sinde ne diyor biliyor musunuz: "Başını örten kadın özgürlüğünden vazgeçmiştir" Ah benim kardeşlerim ah. Bunlara gereken dersi 7 Haziran'da vermeniz lazım.

        Birisi çıkmış arkasında terör örgütü onun desteği ile yürüyor. İşçilerin kabesi Taksim diyor. Benim Kürt kardeşlerim dindardır. Kalkıp bu ülkenin Müslüman insanlarına kabeyi Taksim olarak gösterenlere gereken dersi verecek misiniz? Bunlara haddini toptan bildirmek gerekiyor.

        Ana muhalefet partisin Ankara’da listesinde bir bayan var. Bu aday kendisi 28 Şubat döneminde başörtülü kızlarımıza baskıların en büyük savunucusudur. Ana muhalefet partisi hala eski günlerin özlemi içinde.

        "DAHA ÖNCE BU OYUNU GÖRDÜK"

        Birisi çıktı ne diyor, çok önemli. “İmam hatip okullarının orta kısmını kapatacağız” diyor. Bunu kim diyor? CHP. Fakat şöyle de kamufle ediyor 1+8+4. Ana muhalefetin sayın başkanı, biz bu oyunu daha önce gördük. Bu senaryoyu daha önce gördük. Artık bunları yutturamazsın.Benim acım var, derdim var, ben babayım.

        "OKUR İŞTE BAL GİBİ OKUR"

        Kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef, kendi ülkemde üniversiteye gidemediler. Yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Gidip Amerika’da, İngiltere’de okuyabildiler ama burada okuyamadılar. E erkek evladım da okuyamadı. Yüksek puanı olmasına rağmen o da katsayıya takıldı. O da gitti ABD’de lisans eğitimini aldı, Harvard’da master’ını bitirdi. E niye kıskanıyorlar işte, mesele bu. İmam hatipli Harvard’da nasıl okur? Okur işte bal gibi okuyor.

        “O ARABAYI SATTIRMAZDIM”

        Terör örgütünün arkasındaki parti Diyanet’e takmış. Diyanet sana ne yaptı? Kaynağın bir tanesi de ne biliyor musunuz? Diyanet İşleri Başkanımız, tutmuş o Mercedes arabayı ben satılsın dedim diyor ve sattırıyor. Halbuki benim bilgim olsa, ben derdim ki 'Mehmet hocam ne yapıyorsun, niye satıyorsun? Senin bineceğin Mercedes’in fiyatı ne ya, gazetelerin attığı manşetlere niye bakıyorsun?'

        Diyor ki kaynaklardan bir tanesi o 1 milyonu bulduk diyor. Bunlar şaklaban ya. Bunlar ekonomiyi falan yönetecek halleri yok. Bunlar ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar belediyeleri.

        “BEN HER PARTİYE EŞİT MESAFEDEYİM AMA…”

        Ben her partiye eşit mesafeliyim ama gönlümde aslan yatıyor ayrı mesele. Şimdi bazı genel başkanlar cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım diyor. Ben cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi tarafım dedim ben milletin tarafıyım. Kalkıyorlar şikayet ediyor. YSK’ya gidiyorlar. Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın diyorlar. Bu meydanlara çıkmaktan beni nasıl mahrum edesiniz?Bunlar anayasayı da okumuyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ