Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılığdaroğlu: Aramızda Ağrı Dağı kadar kadar fark var

        Kılıçdaroğlu, partisinin Muğla Eski Garaj Meydanı'nda düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi. Bir ülkenin sokaklarında çatık kaşlı insanların değil, güler yüzlü insanların gezebilmesi için herkesin işinin ve aşının olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun yolunun refahı tabana yaymaktan geçtiğini söyledi.

        "Rahmetli Ecevit, 'Ne ezen ne ezilen insanca ve hakça bir düzen' diyordu. İnsanca hakça düzeni nasıl kuracağız" diyen Kılıçdaroğlu, önce bir rakam vereceğini ifade etti.

        Kılıçdaroğlu, "Yıl 2002, Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una nüfusun yüzde 1'i sahip. Yıl 2014, Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, toplam servetin yüzde 54,3'üne sahip. Refah tabanda değil, tavanda toplanmış durumda. Refahı tabana yaymayı ilke edindik. Herkesin huzur içinde yaşaması için bunu yapacağız" diye konuştu.

        EMEKLİYE BAYRAMLARDA İKRAMİYE VAADİ

        Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye birer maaş ikramiye verme taahhüdünde bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaoğlu, bunun emeklinin huzur içinde bayram geçirmesi ve emekliye vefa borcunun yerine getirmesi anlamına geldiğini kaydetti.

        CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

        "Emekli kardeşlerim asla unutmasınlar, sizi seviyoruz, size inanıyoruz ve güveniyoruz. 11 milyon emeklimiz eğer yaşanacak bir Türkiye istiyorsanız, bayramları ailenizle huzur içinde geçirmek istiyorsanız adres belli. Adres Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi. Altı okun altına 7 Haziran'da evet mührünü basacaksın."

        Kılıçdaroğlu, üretimi ve üreteni destekleyeceklerini vurgulayarak, sabahın köründe tarlasına giderek Türkiye'yi doyuranlara, yani çiftçilere destek vereceklerini dile getirdi.

        Çiftçinin alın terinin karşılığını alması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Çiftçi sonbaharda düğününü derneğini rahatlıkla yapabilmeli. Dünyanın en pahalı mazotunu alan çiftçi olmaktan çıkartılmalı. Refahı tabana yaymanın ikinci temel şartı olan mazotu 1,5 lira yapacağım. Sözüm sözdür" dedi.

        "ARAMIZDA AĞRI DAĞI KADAR FARK VAR"

        Bu vaadinin "Petrol dışarıdan geliyor. Dolar olarak ödüyoruz. Nasıl yapacaksınız bunu?" denilerek eleştirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        "Benim eski maliyeci olduğumu bilmiyorlar. Vallahi onlara kurs açacağım. Devlet nasıl yönetilirmiş öğreteceğim. Ben de biliyorum petrolün dışarıdan geldiğini. Ben de biliyorum rafineride işleniyor, rafineri sahibi karını koyuyor. Ben de biliyorum benzin istasyonuna gidiyor, orada da kar var. Her şeyi biliyorum. Maliyet ve kar dahil mazotun litresi 1 lira 21 kuruş. Çiftçiye biz 1,5 liradan vereceğiz. Zarar eden yok.

        Sen yata, gemilerine 1 lira 21 kuruşa verirken ben itiraz etmiyorum da çiftçiye 1,5 liradan verirken sen neden itiraz ediyorsun? Sen elmasta, yakutta, pırlantada KDV, ÖTV almazken ben itiraz etmiyorum. Çiftçiye mazotu KDV'siz, ÖTV'siz verirken sen hangi gerekçeyle itiraz ediyorsun? Çiftçi kadar çalışıyor musun, üretiyor musun? Emeğinin hakkını veriyor musun? Sen yakutu, pırlantayı vergilendirmezsin, ben mazotu vergilendirmem. Aramızda Ağrı Dağı kadar kadar fark var işte. Ben emekten yanayım, sen emeğe karşısın."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ