Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyanet'ten "üniversiteli" açılımı: Dil bilen, doktora yapanlara uygun cami

        HT GAZETE

        Diyanet İşleri Başkanı ve Türk Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, A, B, C grubu camilerin bulunduğunu, bunlara bir de “üniversite grubu” diye müstakil bir kategori eklediklerini ve bunlara “özel din görevlilerinin” atanacağını söyledi.

        Kocatepe Gençlik Fuarı’nda gençlerle buluşan Görmez’in okuyan, lisan bilen, doktora yapan gençlere uygun “cami” ile ilgili açıklamaları şöyle:

        ODTÜ, BİLKENT NASIL İMAM İSTİYOR?: Üniversite içerisinde görev yapan imamları seminer vermek üzere iki günlüğüne Ankara’ya davet ettik.

        ODTÜ, Hacettepe, Bilkent içindeki öğrenciler gelsinler, nasıl bir imam istediklerini genç arkadaşlar anlatsınlar, biz de orada olalım dedim.

        YENİ KATEGORİ EKLEDİK: Camilerin A, B, C şeklinde kategorileri var. Üniversite grubu diye müstakil bir kategori oluşturduk. Üniversite grubu camilerde lisan bilen, doktora yapan, gençlerle iletişim kurabilecek, onların gönül dünyasına hitap edebilecek din görevlilerinin görevlendirilmesi için bir çalışma başlattık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ