Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS’de ilk 25 binde yer alan ve matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimleri tercih eden öğrencilere ayda 2 bin TL’ye kadar burs var

        HT GAZETE

        TÜBİTAK tarafından, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) temel bilimleri tercih eden öğrencilere verilen bursun kapsamı genişletildi. Bilim Kurulu, daha önce ilk 10 bine giren öğrencilere verilen bursun bundan böyle ilk 25 binde yer alacak öğrencilere verilmesi kararı aldı.

        YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç geçtiğimiz 29 Nisan’da TÜBİTAK Başkan Vekili Mehmet Çelik’i ziyaretinde, LYS’de “MF” puan türünde ilk 10 bin kişi arasında yer alan öğrencilere TÜBİTAK tarafından verilen bursun genişletilerek ilk 20 bine çıkarılmasını teklif etmişti. Bilim Kurulu, Saraç’ın bu önerisini kabul etti ve kapsamı da 20 binden 25 bine çıkardı.

        Böylece LYS’de MF puan türünde ilk 25 bin kişi arasında yer alan matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine her ay burs verilecek. MF puan türünde ilk 5 bin arasında yer alarak temel bilimlere yerleşen öğrencilere aylık 2 bin lira; 5 bin 1 ile 10 bin arasında yer alanlara bin 500 lira; 10 bin 1 ile 20 bin arasındakiler bin lira ve 20 bin 1 ile 25 bin arasında yer alarak temel bilimlere yerleşenlere de aylık 750 lira burs verilecek.

        "GÜÇLENDİRİYORUZ"

        YÖK bir süre önce geçen yıl 11’in altında öğrencisi olan temel bilimler programlarına bu yıl kontenjan verilmeyeceğini duyurmuştu. TÜBİTAK’ın burs kapsamını genişletmesiyle ilgili YÖK Başkanı Saraç, “Bu karar temel bilimlerin güçlendirilmesine yönelik faaliyetler için önemli bir merhale. Bu istikamette yeni istihdam imkânları oluşturmak da dahil, başka adımlar da atılacaktır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ