Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye:Şeref hesabı yapacaksak hikmetle yapalım.

        Başbakan Davutoğlu, "Bahçeli bilmez ama Muş'tan Bitlis'e geçerken gözlerim yaşardı. Helikopterde olmasaydım şükür secdesine kapanırdım. Pencerinin öbür yanında yüzde yüz Türk yapımı ATAK helikopteri uçuyordu, Türkiye Başbakanını korudular. Pilotlarımızla göz göze geldim. Gökyüzünde kendi helikopterimizden selam veren pilotlarımıza selam olsun." dedi.

        Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Bize hakaret etmemiş olsaydı söylemezdim ama bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atması ile ölçülür, başka şekilde ölçülmez.Madem er meydanı hesaplaşalım. Şeref hesabı yapacaksak hikmetle yapalım. Yurtdışındaki her bir ecdat yadigarı bizim şerefimizdir sayın Bahçeli." dedi.

        İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        “CHP’YE OY VEREN HDP’YE OY VERMİŞ OLACAK”

        CHP zihniyeti, ne kadar güzel değer varsa hepsine savaş açan tek parti zihniyeti. Siz neyi nasıl destekleyeceğinizi iyi bilirsiniz. HDP'de Diyanet kalksın diyor. CHP ve HDP artık aynı kaptan su içiyor. CHP'ye verilen her oy HDP'ye verilmiş gibidir. HDP'ye verilen her oy da CHP'ye verilmiş gibidir. İkisi de tek parti zihniyeti yolundan yürüyor. Biz CHP'ye, HDP'ye izin vermeyiz, paralel çeteye izin vermeyiz. CHP ve HDP bu politikaları sürdürürken MHP'nin yaklaşımına bakalım. Nefret onlara, hikmet bize yakışır hocam diyorsunuz doğru. Seçime kim olursa olsun şantaj, kaset gibi haberler ve söylentiler üzerinden siyaset yaparsa karşısında bizi bulur. Kimse hiçbir istismara yönelmemeli. Kasetti, şantajlardı, perde gerisi oyunlardı bunların hiçbirisine taviz vermeyeceğiz. Siyasette ahlakı, irfanı, dürüstlüğü savunacağız. Tuzak kuran kim olursa olsun ona karşı durmaya var mısınız?

        “OSMANİYE’DE BAHÇELİ’Yİ YUHALATMADIM AMA…”

        Bahçeli’ye sesleniyorum. Osmaniye’de yuhalandığında susturdum. Bizim siyasi kültürümüzde hakaret etmek yoktur. Eleştiririz ama hakaret etmeyiz. Sayın Bahçeli bize günlerdir hakaret ediyor.

        Sayın Bahçeli milli birliği savunacaksanız Türkiye’nin her köşesinde insanlar sizi bağrına basacak. Bize hakaret etmemiş olsaydı söylemezdim ama bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atması ile ölçülür, başka şekilde ölçülmez. Bize bu huzurda böyle konuşmak istemezdim ama şerefsiz diye hitap ettiği için yuhalamayın biz ona hikmet dersi vereceğiz. Hakkari’deki al bayrak benim şerefimdir. O bayrağı Ak Parti dalgalandırıyor. Diyarbakır’daki al bayrak şerefimdir. O bayrağı biz tutuyoruz. Herkes milli şeref peşindeyse meydan okuyorum Türkiye’nin her meydanına gitsinler halkla kucaklaşsınlar sonra bize milliyetçilik taslasınlar.

        "ŞEREF HESABI YAPACAKSAK..."

        Madem er meydanı hesaplaşalım. Şeref hesabı yapacaksak hikmetle yapalım. Yurtdışındaki her bir ecdat yadigarı bizim şerefimizdir sayın Bahçeli. Soruyorum Orhun Anıtları'nı kim retore etti? Orhun Anıtları'nı Ankara'da konuşmak kolay. Oraya giden yolu Ak Parti yaptı. Onlar konuşur Ak Parti yapar.

        Biz TSK'ya da bu devlete de onur kazandırdık. Bahçeli bilmez ama Muş'tan Bitlis'e geçerken gözlerim yaşardı. Helikopterde olmasaydım şükür secdesine kapanırdım. Pencerinin öbür yanında yüzde yüz Türk yapımı ATAK helikopteri uçuyordu, Türkiye Başbakanını korudular. Pilotlarımızla göz göze geldim. Gökyüzünde kendi helikopterimizden selam veren pilotlarımıza selam olsun.

        "KILIÇDAROĞLU'NUN AKIL DANIŞTIĞI..."

        Bir milletin yurt dışındaki itibarı da şerefi de parasının değeri ile ölçülür. 2002'de altı sıfırla herkes milyarderdi ama paramızın değeri yoktu. Kılıçdaroğlu'nun akıl danıştığı Kemal Derviş varya dışarıdan bakan yapacağım dediği Kemal Derviş. Türkiye'den nasıl gittiği belli olmayan zat. Kemal Derviş'in bakanlığa yazdığı yazı var. 'Bu ay hazineden verecek paramız olmadığı için kendi çarenize bakın.' Böyle bir Türkiye'de milletin başı dik olabilir miydi?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ