Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz ve Ergenekon'da göreve dönen subayların 46'sına terfi geliyor

        Milli Savunma Bakanı Yılmaz, TSK'daki paralel yapılanma iddialarına ilişkin, "Binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir. İhbarlarla ilgili soruşturmalar başlatılmıştır" dedi.

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

        Yılmaz, TSK'daki paralel yapılanma iddialarına ilişkin soru üzerine, "Binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır" dedi.

        Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan 73 subayın görevine döndüğünü ifade eden Yılmaz, "Bunlardan 46'sı Yüksek Askeri Şura'da terfi derecelendirilmesine gidecektir. Dolayısıyla o terfide Yüksek Askeri Şura Üyeleri kendilerine, diğer aynı yaşta tertiplerine bakarak da en iyi liyakat ve ehliyeti dikkate alarak bir değerlendirme yapacaktır" diye konuştu.

        "ADETA BİR KARŞI İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ..."

        Kozmik Oda'da ele geçirilen bilgilerin dışarıya sızdırılmasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Ancak bunları dışarı sızdırırlar mı, hiç şüpheniz olmasın, sızdırabilirler. MİT Müsteşarı, Genelkurmay'ın ve Dışişleri Bakanı'nın bir toplantısı dışarı sızdırıldı mı? Sızdırıldı. Bundan sonra da böyle bir şey yapabilirler mi? Yapabilirler. Böyle baktığınızda, adeta bir karşı istihbarat örgütü görüntüsü veriyor."

        "MİLLİ ORDU VASFI DEĞİŞTİRİLMEMELİ"

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milli bir ordu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Milli bir ordu olması silahlı kuvvetlerimizin gücünü ve 77 milyonun da bu orduya olan güvenini göstermektedir. Dolayısıyla milli ordu vasfını değiştirmemek lazım. Milli ordu vasfı nedir? Hukuk, kanun içerisinde komutanlara bağlı, komutanlardan aldığı talimatı uygulayan bir yapı olması lazım. Eğer komutanından değil de bir başka yerden talimat alan bir yapı varsa o zaman bu milli olma vasfını kaybeder."

        "TÜRKİYE OLMASAYDI KOBANİ DÜŞERDİ"

        Yılmaz, "Gerek Özgür Suriye Ordusu, gerek Peşmerge, her ikisini de öneren Türkiye olmuştur. Türkiye olmasaydı hiç şüpheniz olmazsın Kobani düşerdi" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ