Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan Adnan Menderes yanıtı

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında muhalefete yüklenirken, HSYK tarafından meslekten ihraç edilen savcı Celal Kara'ya da yanıt verdi. Davutoğlu, "Bu savcılardan biridiyor ki 'bu iktidarın sonu da Adnan Menderes'in sonu gibi olacak.' Bizi tanımıyor bunlar.Bu kendini bilmez savcı, kendisini Salim Başol zannediyor, Yassıada hakimi zannediyor.Eğer kaderde Adnan Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa, canımız başımız üzere." dedi.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

        Darbecilerin, tuzak kuranların işi bitecek. HDP, CHP ne derse aynısını söylüyor.

        Bu savcılardan biri (HSYK tarafından ihraç edilen Celal Kara) diyor ki 'bu iktidarın sonu da Adnan Menderes'in sonu gibi olacak.' Bizi tanımıyor bunlar. Zannediyorlar ki biz tehditten yılar, onların bu sözleri karşısında geri adım atarız. Biz tehdide boyun eğer miyiz? Biz bu yola gerektiğinde kefenimizle çıkmış, başımızı koymuşuz. Baş veririz ama baş eğer miyiz? Darbecilere, vesayetçilere, paralelcilere hiç biz yol verir miyiz? Bu kendini bilmez savcı, kendisini Salim Başol zannediyor, Yassıada hakimi zannediyor. Eğer kaderde Adnan Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa, canımız başımız üzere.

        Eskiden bir paralel vardı, şimdi de bir üçgen var; HDP, CHP ve paralel üçgeni.

        Biz Adnan Menderes'in yaptığı yolları bölünmüş yollar haline getirdik, Menderes Türkiye'nin en büyük üniversitelerini kurdu. Biz de 81 ilimize üniversite kurduk.

        Tek parti zulmünü Demokrat Parti bitirdi. 28 Şubat zulmünü ise Ak Parti bitirdi. Demokrat Parti'te kurulan tuzak ne ise aynı tuzak şimdi bize kurulmaya çalışılıyor.

        IMF önünde bekleyen Türkiye'den IMF'ye borç veren Türkiye'ye kim getirdi?

        Türkiye altın çağını yaşarken Gezi provokasyonu başlattılar. 2013'te başlattılar ki 2015 seçimlerinde Ak Parti'te engel olsunlar bütün hesapları buydu.

        Hepsi toplanıp istiyorlar ki; AK Parti'yi zaafa düşürüp Türkiye'nin yükselişini durdurmak. Biz buna izin verir miyiz?

        Türkiye yükselişini sürdürürken bu üçlü çete; CHP HDP ve paralel çete devreye girdi.

        Cumhuriyetimizi ve değerlerimizi koruyan tek parti AK Parti.

        2002'de Türkiye kendi silahlarını yapamayan bir ülkeydi. Şimdi o Türkiye'den bugün kendi atak helikopterini yapan kudretli bir Türkiye doğdu.

        "KILIÇDAROĞLU PAPAĞAN GİBİ AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR"

        Burada milliyetçilik dersi vermeye kalkan Bahçeli Türkiye'nin 3'te 4'üne gidemiyor. HDP Batı'da barış mesajları verirken bizi tehdit ediyor. Biz bu tehditlere pabuç bırakmayız.

        Kılıçdaroğlu papağan gibi aynı şeyi söylüyor. Eline vermişler bir kağıt okuyup duruyor. Türkiye tarımda Avrupa birincisi. Türkiye Cumhuriyet'i devleti 2023'te gerçek bir küresel güç olacak inşallah.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ