Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İsmail Akkuş'un cinayet şüphelisi yakalandı

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Canlı yayında İsmail Akkuş'un öldüğünü sonradan öğrendiğini söyleyen Çal, savcılıktaki sorgusunda cinayeti itiraf etti. Aralarında alacak verecek meselesi olan Akkuş'u kendisine küfredince öldürdüğünü itiraf eden Çal tutuklandı.

        Şanlıurfa'da yaşayan İsmail Akkuş (37), 7 Kasım 2014'te Şanlıurfa-Akçakale TOKi çevre yolunda otomobilinde başına ve bacaklarına tabanca ile ateş edilerek öldürülmüş olarak bulundu. Cinayetin ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. İsmail Akkuş ile aralarında alacak verecek meselesi olan nakliyeci Mehmet Ali Çal, önceki gün İstanbul'da özel bir televizyon kanalındaki programa katıldı. Canlı yayında cinayeti inkar eden Mehmet Ali Çal, Adana'dan Şanlıurfa'ya birlikte döndüğünü, İsmail Akkuş'un öldüğünü sonradan öğrendiğini söyledi.

        Yayın sonunda stüdyoda gözaltına alınan Çal Şanlıurfa'ya getirildi ve sorgusunda suçunu itiraf etti. Cinayette kullandığı silahı gömdüğü yeri polise söyledi. Ancak yapılan kazı çalışmalarında suç aleti tabancaya ulaşılamadı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Ali Çal çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

        Savcılıktaki sorgusunda suçunu itiraf eden 35 yaşındaki Mehmet Ali Çal, Akkuş'a borcu olduğunu ve tüm borcu ödediğini, buna rağmen kendisinden para istediğini ve olay günü de küfrettiğini öne sürdü. Akkuş'un, kendisine silah doğrultup tetiğe bastığını, ancak silahın ateş almadığını söyleyen Çal, boğuşma sırasında silahı elinden alıp ateş ettiğini anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ