Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli MHP'nin Isparta mitinginde konuştu

        Bahçeli, Kürtçe Kur'an ne demektir? Bu nasıl bir edepsizliktir? Başkanlık sistemi getirmek için yüce kitabımız ne hakla kullanılmaktadır? Erdoğan, bu günahlarının bedelini iki cihanda da nasıl ödeyecektir? Sıffin'de Kur'an'ı mızrakların ucuna asanlarla, Erdoğan'ın ne farkı vardır? " dedi.

        Bahçeli, partisince Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, mübarek Kandil gününde Isparta'da olmanın manevi hazzını en üst düzeyde yaşadığını ifade etti.

        Genel seçimlerin ülkenin birliğine, insanlığın refahına, en üst düzeyde katkı sağlaması dileğinde bulunan Bahçeli, seçimlerin de barış, huzur, olgunluk, güven içinde geçmesini umut ettiğini kaydetti.

        Bahçeli, rahatsızlanan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e de geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Miraç'ın kutlu bir yürüyüş olduğunu vurgulayan Bahçeli, bütün İslam aleminin yeni baştan toparlanması için başlangıç olması temennisinde bulundu. Bahçeli, İslam dünyasının kan ve gözyaşına mahkum olduğunu, küresel plan ve senaryoların Müslümanları hedef seçtiğini ifade etti.

        "MÜSLÜMANLAR BARIŞ VE SÜKUNET BEKLEMEKTEDİR"

        Irak'ta yüz binlerce Müslüman'ın katledildiğini, Musul, Kerkük, Tuzhurmatu ve Telafer'de on binlerce Türkmen'in işkence ve eziyetle hayatlarını kaybettiğini anlatan Devlet Bahçeli, küresel güçlerin yanaşması ve yandaşı olan yönetimler israf içinde yüzerken, milyonlarca Müslüman'ın karnını doyurma telaşına düştüğünü vurguladı.

        Bahçeli, şöyle konuştu:

        "Müslüman düşmanları İslam dünyasından devşirdikleri işbirlikçiler yardımıyla hilalin ufkunu, ezanın sesini, Kur'an-ın mesajını karartmak için uğraşmaktadır. Müslümanlar sahip oldukları serveti adilce bölüşmek istemektedir. Müslümanlar yoksulluk ve kargaşadan kurtulmak dileğindedir. Müslümanlar barış ve sükunet beklemektedir. Artık silkinmek lazımdır. Artık büyük bir uyanış şarttır. Türk İslam alemini zincire vuran, çıkar parantezine alan istismarcıların oyunlarını görmek, hepimizin boynunun borcudur. Bu itibarla nura doğru yürümek zorundayız. Ahlaka doğru yürümek mecburiyetindeyiz. Temizliğe, dürüstlüğe, adalete ve samimiyete yürümekle sorumluyuz. Biz bu yürüyüşü başlattık. Biz kararlı adımlarla yürüyüşe geçtik. Haksızlığa karşı yürüyoruz. Adaletsizliğe karşı yürüyoruz. Ahlaksız bir düzene karşı yürüyoruz. Kavgaya ve küslüğe karşı yürüyoruz. Kul hakkı yiyen haramzadelere, kandan beslenen, nifaktan geçinen çevrelere karşı yürüyoruz. Saflarımızı sıkı tutarak adımlarımızı hızlandırıyoruz. Biraz daha, biraz daha mesafe alarak zalime karşı göğsümüzü geriyor, durmaksızın yürüyoruz."

        "AKP YIKIM OLMUŞ MİLLİ BİRLİĞİ SAKATLAMIŞTIR"

        Bahçeli, AK Parti'nin 13 yıla yakındır tek başına iktidarda bulunduğunu, bu sürenin bir partinin hedeflerini icra etmesi için ciddi bir imkan olduğunu belirtti.

        AK Parti'nin aldığı yetki ve iradeyi layıkıyla kullanamadığını, yıllar içinde "ümitleri soldurduğunu, heyecanları budadığını, sevinçleri gölgelediğini" savunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "AKP, yıkım olmuş, milli birliği sakatlamıştır. Yenilgi olmuş, milli itibarımızı sarsmıştır. Rezalet olmuş, Türkiye'nin önünü perdelemiştir. Çözülme olmuş, varlığımızı sorgulamıştır. Fitne olmuş, bin yıllık kardeşliğimizi tartıştırmıştır. Kriz olmuş, ekonomiyi darboğaza sürüklemiştir. Müzakere olmuş, PKK'yla masaya oturmuştur. İhanet olmuş, vatan ve bayrak düşmanlarıyla kucaklaşmıştır. Taşeron olmuş, küresel cinayet şebekesine yol açmıştır. Haram olmuş, hırsızlıkta suçüstü basılmıştır."

        "KÜRTÇE KUR'AN"

        MHP Lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Türk ve Müslüman katilleriyle ortak hareket ettiğini, Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Projesi'ne yardımdan gurur duyduğunu iddia etti.

        "Sizler işsiz ve yoksul gezerken, evlatlarına gemiler alan, soygundan servetler yapan Erdoğan'dır. Sizler bir öğün aç, diğer öğün tok haldeyken, Ankara'ya 1 milyar 370 milyon liraya kaçak ve karanlık saray diken Erdoğan'dır" şeklinde eleştirilerde bulunan Bahçeli, şöyle devam etti:

        "Sizler geleceğinizi borçlanırken, devletin kasasını boşaltan, Hazine'yi yağmalayan, soyguncuları koruyan ve kollayan yine Erdoğan'dır. Şimdi bu Erdoğan çıkmış maneviyat üzerinde başkanlık propagandası yapıyor. Şimdi bu Erdoğan çıkmış, Batman'da, Diyarbakır'da, Siirt'te, Mardin'de ve dün de Van'da olduğu gibi, eline Allah kelamını alarak AKP'ye 400 milletvekili istiyor. Kürtçe Kur'an Erdoğan'ın dilindedir. Kabe, Diyanet, imam hatipler, başörtüsü Erdoğan'ın propaganda malzemesidir. Bugün Kırıkkale, yarın İstanbul, pazar günü Kayseri'de anayasayı çiğnemeye inatla devam edecektir. Erdoğan pusulayı şaşırmış, rotayı kaybetmiştir. Kürtçe Kur'an ne demektir? Bu nasıl bir edepsizliktir? Başkanlık sistemi getirmek için yüce kitabımız ne hakla kullanılmaktadır? Erdoğan bu günahlarının bedelini iki cihanda da nasıl ödeyecektir? Sıffin'de Kur'an'ı mızrakların ucuna asanlarla Erdoğan'ın ne farkı vardır?"

        "TÜRK MİLLETİ ZATEN KUR'AN İLE YAŞIYOR"

        Bahçeli, Türk milletinin zaten Kur'an ile yaşadığını, asırlardır Kur'an ile nefes aldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kur'an-ı Kerim'i Müslüman düşmanlarına göstermesi gerektiğini vurgulayarak Bahçeli, şunları söyledi:

        "Yapabiliyorsa, İslam düşmanlarına Kur'an-ı öğretsin. Bunlar münafıklık alametidir. Bu olanlar yoldan çıkmanın belirtisidir. Erdoğan zoru görünce masaya Kur'an'ı çıkarmaktadır. Ispartalı kardeşim bu din bezirganlığını hoş görmez, Allah ise hiç affetmez. 'Erdoğan'a dokunmak ibadettir' dediler. Peygamber ilan ettiler. Kendisini, anasını, babasını, eşini, çocuklarını kurban edecek kadar ileri gittiler. Haşa. 'Allah'ın bütün vasıflarını üstünde topladığını' iddia ettiler. Erdoğan'ın sözüne 'Peygamber sünneti' dediler. Seçildiği şehirleri 'mübarek' ilan ettiler. Efendimizin AKP amblemli nüfuz cüzdanını yaptırdılar. 'Allah'ın elçisi' diye seslendiler. Bunların hepsi kayıtlarda ve hafızalardadır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ