Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 5 katlı binanın çatısından düşen keçi Heval Yıldırım’ın ölümüne neden oldu

        Ahmet YUKUŞ/ HABERTÜRK

        Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Ferit Köşk Mahallesi Arzum Apartmanı’nda yaşayan Alyan Ailesi’nin kurbanlık için aldığı keçi, 4 Ekim 2014’te 5 katlı binanın çatısında bağlanacağı esnada kaçtı. Binanın beton korkuluklarını aşan keçi, arkadaşları ile sokakta oyun oynayan Hasanpaşa Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Heval Yıldırım’ın (11) üzerine düşerek ölümüne neden oldu.

        Hazırlanan iddianamede ölümlü olayın, şüpheli Nurettin Alyan’ın kurbanlık olarak aldığı keçiyi yaşadığı binanın teras katına çıkarması ve keçinin terastan atlaması sonucu gerçekleştiğine yer verildi. Müşteki olarak ifadesi alınan anne Fikriye Yıldırım, “Keçiyi başıboş bırakıp oğlum Heval’in ölümüne neden olan Alyan’dan şikâyetçiyim” dedi.

        Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde çalışan keçinin sahibi Nurettin Alyan ise, keçiyi teras katına çıkardığı için pişman olduğunu söyledi. Cumhuriyet Savcılığı’nca olayda kusuru bulunan keçinin sahibi Nurettin Alyan hakkında, TCK’nın 85. maddesi kapsamında ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuksuz Alyan hakkında açılan dava önümüzdeki günlerde görülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ