Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Isparta ve Burdur'da konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü durağı Isparta ve Burdur’du. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Bahçeli, “Anayasa’yı çiğnemeye devam ediyor. Erdoğan, pusulayı şaşırmış rotayı kaybetmiştir” dedi. Ispartalı 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e de “Geçmiş olsun” diyen Bahçeli, partisinin yıka yıka iktidara yürüdüğünü söyledi. “Biz yürüyoruz, onlar korkuyor, telaşlanıyor, kâbus görüyor, tir tir titriyor. Fakat korkunun ecele faydası yok” diyen Bahçeli, Isparta mitinginde şunları söyledi: “Kaçınılmaz hesaplaşma için sadece 24 gün kaldı. Erdoğan, 24 gün daha gez, 24 gün daha ye, iç, dolaş. 24 gün daha devletin uçaklarıyla uç, sanal açılış törenlerinde kinini kus, milletin imkânlarını kullan. 24 gün daha sefanı sür, 24 gün daha saltanatına devam et. Van’da diyor ki, Cumhurbaşkanı’nın önünü kimse kesemezmiş. Cumhurbaşkanı olan birisinin önünü elbette kimse kesmez, kesmeyi aklından geçirmez. Ne var ki, sen ahlaken ve vicdanen artık Cumhurbaşkanlığı’nı çoktan tartışmaya açtın. Bu nedenle 7 Haziran’da bizzat Türk milleti önüne çıkacaktır. Emaneti veren, almasını da çok iyi bilecektir.”

        ‘KASET TEZGÂHTARLARI’

        MHP Lideri Bahçeli, Burdur’da da “AKP ile varılacak bir gelecek yoktur. Dik durmaktan bahsettiler, önüne gelene el pençe divan durdular. ‘Hayaldi gerçek oldu’ dediler, hakikaten de her rezalete imza attılar” dedi. Burada kaset tartışmalarına da değinen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel hayatı linç eden ahlaksızlar, demokrasiden anlamazlar. İnsan haysiyetine saldıran kaset tezgâhtarları demokrasiyi hakkıyla benimseyemez. Namuslu insanlara çamur atan reziller ve bunlara kol kanat geren fırsatçılar insan olmanın erdemini hiç dikkate almazlar.” Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun ülkenin zenginleştiği, geliştiği yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını da öne süren Bahçeli, “bu açıklamaların arkasında yoksulluğun, açlığın, yolsuzluğun, issizliğin, kayırmanın ve yağmanın var olduğunu” iddia etti.

        ‘OYUNU ARTIRIYORSA İSTİFADAN SÖZ EDİLEMEZ’

        MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim gezilerinden dönerken geçtiği dağ köylerindeki evlerde televizyon antenleri gördüğünü belirterek, “Sadece bir yamaçtaki evlerin hepsini gezip o insanlara siyasetimizi anlatmam için 1 hafta gerekir. Ama hepsinde televizyon anteni var. Yani Tayyip Erdoğan günün 6 saati o evlerin içinde. Bu nasıl adil bir yarış olabilir. Ondan sonra İngiltere’deki gibi istifadan söz ediyorlar. Yarış eşit koşullarda bile değil. Bu koşullarda ancak bir partinin genel başkanının oyunu koruyamaması istifa konusu olabilir. Bütün güçlüklere rağmen oyunu artırıyorsa istifadan söz edilemez” dedi. Bahçeli, ekonomik sıkıntıların çözümü konusundaki görüşlerini yeni bir geometrik şekille açıkladı ve şunları söyledi: “Sihirli beşgen var. Bundan herkes kendi bakışına göre bir üçgen çıkarıyor. Sosyal demokratlar, liberaller farklı üçgen çıkarıyor. Beşgenin köşelerinde, ‘büyüme, tam istihdam, fiyat istikrarı, gelir dağılımı ve ödemeler dengesi’ var. İdeal bir ekonomi bunların hepsinin bir arada olmasıyla mümkündür. Bunun içinden sihirli üçgen çıkarılır. Tam istihdam, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi ve büyüme olabilir. Diğerlerini kenarda tutarsınız. Bunları da hallettikten sonra kenardakileri halletmeye çalışırsınız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ