Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG mazeret sınavının ilk oturumu yapıldı

        Milli Eğitim Bakanlığı'nca 8. sınıflar için 29-30 Nisan'da gerçekleştirilen TEOG sınavına giremeyen öğrenciler için bugün TEOG mazeret sınavı gerçekleştirildi.

        Bakanlığın 29-30 Nisan'da gerçekleştirdiği ancak bazı nedenlerle sınava giremeyen öğrenciler için gerçekleştirdiği mazeret sınavının ilk oturumu bugün yapıldı. Bahçelievler Mevlana Mahallesi'ndeki Dede Korkut Anadolu Lisesi'ne gelen öğrenciler, kapıya asılan listeden isimlerini ve sınava girecekleri salonları kontrol etti. Bazı öğrencilerin aileleriyle geldiği sınav için oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Okul idarecileri sınav öncesi öğrencilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

        Yapılan uyarıların ardından öğrencilere sınav için dersliklere giriş izni verildi. Öğrenciler ilk ders yazılısı için saat 08.50'den itibaren salonlara alınırken, velilerin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmedi. Öğrencilerin sınav salonlarında kendilerine ayrılan yerlere oturmasının ardından veliler okul bahçesi dışına çıkarıldı. Bahçede heyecanla bekleyen kimi velilerin vakit geçmesi için gazete okuyarak beklediği görüldü.

        Türkçe sınavından çıkan Hamza Bayrak isimli öğrenci, "Kolaydı. TEOG'a göre bir iki soru sadece zordu o kadar. Yani gerisi kolaydı zaten. Cümleye göre yapı ile ilgili zorlu soru vardı bir iki tane. Onu da kontrol ederken buldum düzelttim zaten" dedi.

        Sınavdan çıkan Yunus Şevket Ay isimli öğrenci ise, "Biraz zordu öbür TEOG'a göre. Benim bir 5 sorum yanlış çıkabilir. Kişileştirme soruları vardı. Benzetme soruları falan vardı. Onlarda zorlandım. Ondan sonra fiil sorusu azdı" diye konuştu.

        Öğrenciler, bugün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi. Yarın ise fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden mazeret sınavına girecek. Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde açıklanacak.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ