Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet piramidi düzenleniyor

        HT GAZETE / Bülent AYDEMİR/ANKARA

        Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu, ‘emniyet piramidi’nin alt kadrolarını düzenlemeye hazırlanıyor. Sicil notlarına ve sicil değerlendirmelere bakılarak terfi edecekler ve emekliye ayrılacaklar belirlenecek. Önceki toplantılarda, piramidin tepesini oluşturan ve sayıları ihtiyacın üç katına ulaşmış birinci sınıf emniyet müdürleri emekliye sevk edilmişti. Mayıs ayı içinde yapılacak toplantıda ise ihtiyacın ancak 3’te 1’i kadar olan; komiser, komiser yardımcısı, başkomiser gibi “ilk kademe amirliği” kadrolarına atamalar yapılacak. Önceki toplantılarda, bin 776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amiri emekliye sevk edilmişti.

        ‘FAZLASINA İHTİYACIMIZ YOK’

        HABERTÜRK’e konuşan İçişleri Bakanlığı yönetimi, “Yukarısı düzeldi, şimdi piramidin aşağısına müdahale ediliyor. 646’dan fazla 1. sınıf emniyet müdürüne ihtiyacımız yok. Kadro fazlası olanlar emekliye sevk edilecek. Sicili düzgün olan emniyet personeli terfi imkânından yararlanacak” dedi.

        ‘PİRAMİDİN TEPESİ DÜZELDİ’

        Son alınan kararlarla teşkilatın zirvesindeki 4 yıldızlı kadronun yüzde 65’i emekli edilmiş, alt sınıflarda emekli edilenlerin sayısı 634 ile sınırlandırılmıştı. 269 ikinci, 184 üçüncü, 181 dördüncü sınıf ile 10 emniyet amiri kurul kararıyla emekliye ayrıldı. Mayıs toplantısında, tasfiye edileceklerin sayısının daha da artması bekleniyor. 646 olan 1. sınıf emniyet müdürü kadrosunun 565’i şu anda dolu, boş olan 81 kadro ise yeni terfilerle doldurulacak. 1. sınıf emniyet müdürlerinin terfisinde 1 yıl bekleme süresi var, ondan sonra emekliye sevk ediliyor. Diğerleri ise 5 yıl bekleyebiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ