Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mersin ve Adana HDP binasında patlama meydana geldi

        Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalarda bu sabah patlamalar meydana geldi. Binalarda ve parti merkezlerinde hasara yol açan patlamalar sırasında en az 6 yaralının olduğu öğrenildi.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting yapacaktı.

        MERSİN'DE PATLAMA

        Mersin’ de Halkların Demokratik Partisi (HDP) il teşkilatının bulunduğunu binadan büyük bir patlama sesinin duyulduğu bildirildi.

        Mersin Emniyet Müdürü patlamanın mutfak bölgesinde meydana geldiğini açıkladı.

        ADANA HDP BİNASINDA PATLAMA: 2 YARALI

        Adana'da bu sabah saat 09.55 sıralarında HDP İl Başkanlığı binasında bir patlama meydana geldi. Şiddetli patlamada binada hasar meydana gelirken, yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Seyhan İlçe Eş Başkanı hastanede.

        Seyhan ilçesine bağlı Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu binada meydana gelen patlamanın ardından polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Cadde trafiğe kapatıldı. Çevredeki iş yerlerinin cam ve çerçeveleri hasar gördü. Patlamada yaralananlar kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

        KARGO PAKETİ VE ÇİÇEK BUKETİ PATLADI

        HDP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre Adana'daki patlama gönderilen kargo paketinden kaynaklandı. Mersin'de ise dün gönderilen çiçek buketi bugün açılınca patlama gerçekleşti.

        ADANA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Adana Valisi Mustafa Büyük, HDP Seyhan İlçe Başkanlığında patlama meydana geldiğini, 2 kişinin yaralandığını bildirdi.

        BAKANLARDAN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, HDP seçim bürosuna geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

        Diyarbakır'a gelen Bakan Işık beraberinde Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Yenişehir ilçesinde HDP'nin seçim bürosunu ziyaret etti.

        Bakanlar Işık ve Yılmaz, Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlama nedeniyle partililere geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Yılmaz, HDP'lilerle sohbetinde "Barış içinde, huzur içinde güzel bir seçim olsun inşallah. Memleketimiz, insanımız için hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.

        HDP MYK'DAN AÇIKLAMA

        Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partilerinin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıları kınadı.

        HDP MYK'dan yapılan yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partilerine yönelik saldırıların da arttığı savunularak, bugüne kadar Genel Merkez dahil yaklaşık 60 noktada parti binalarına, araçlarına, üyelerine ve gönüllülerine saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi.

        Sabah saatlerinde Adana ve Mersin'deki HDP binalarına yapılan bombalı saldırıların işin geldiği boyutu gösterdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Adana il binamıza yapılan saldırıda 6 yöneticimiz ve çalışanımız yaralanmıştır. Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza, yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet bugün yeni ürünlerini Adana ve Mersin'de almıştır. Şu bilinsin ki hiçbir güç HDP'nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engelleyemeyecektir. 'Yeni Yaşam' ve 'Büyük İnsanlık' çağrılarımız Türkiye'nin dört bir yanında hayat bulmaya devam ediyor."

        Açıklamada, Adana ve Mersin'deki bombalı saldırıların nefretle kınandığı belirtilerek, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasının beklendiği bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ