Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mutlu Kaya vurulduğu evde Sibel Can'a hayallerini anlatmıştı

        Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tabancayla başından vurulan Mutlu Kaya, Ergani Devlet Hastanesine kaldırıldı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Mutlu Kaya, Sibel Can'ın evine yaptığı ziyarette kendini anlatırken "Benim elbisem ve ayakkabım yok" sözü herkesi çok üzmüştü. Peki Mutlu Kaya kimdir?

        MUTLU KAYA'NIN HİKAYESİ

        Yarışmanın ilk bölümünde Sibel Can, Diyarbakır'dan gelen 'sesi çok güzel' ihbarına yanıt verip Ergani ilçesine gitmişti. Mutlu Kaya bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışıyordu. Sibel Can'ı karşısında görünce şaşırmıştı.Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya, yoksul bir ailenin kızı.

        8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar. Tek bir odada yatıp kalkan Mutlu ve ailesinin hikayesi izleyen herkesi derinden sarstı. Mutlu Kaya'nın Sibel Can'ın teklifini kabul edip İstanbul'a gelmeye karar verdiği anda söylediği 'Benim elbisem ve ayakkabım yok' sözü herkesi çok üzmüştü.

        Mutlu Kaya'nın yarışma katılmaya karar verdiği dönemde tehdit aldığı belirtildi.17 Nisan'da Posta gazetesinde çıkan habere göre, Mutlu Kaya, yarışmaya katılmaya karar verdiği zaman akrabalarının kendisine kızdığı ve "Televizyona çıkıp şarkıcı mı olacaksın? Biz aşiretiz seni öldürürüz" dedikleri belirtildi.

        Haberde olayı Sibel Can'ın da doğruladığı ifade edilerek, Can'ın şu açıklamasına yer verildi: "O benim Sindirellam, prensesim. Sonuna kadar arkasındayım. Bu tehditler onun geleceğini karartmamalı. Mutlu okuyacak, bu işin eğitimini alacak. Sesi kadar kaderi de güzel olacak."

        1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ergani'de Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahla başından vurularak ağır yaralanan Mutlu'ya yönelik saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalarda, saldırı olayıyla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.Şüpheli, ifade işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        MUTLU KAYA'NIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

        Bu arada, başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ediyor.

        Baba Mehmet Kaya, hastane önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın dün gece 03.30 sıralarında gerçekleştiğini anlattı.

        Kendisinin olay esnasında evde olmadığını ifade eden baba Kaya, şunları söyledi:

        "Mutlu akşam ablasına misafirliğe gitmişti. Tekrar yarışmaya gitmek için hazırlık yapıyordu. Olayın yaşandığı saate kadar evde prova yapıyormuş. 3-4 kişi evin önüne gelmiş. Kapıyı çalmış. Mutlu, komşu zannederek, kapıyı açıyor. Kapıyı açınca başına ateş ediyorlar."

        Baba Kaya, "Kızım sağlığına kavuşsun ben başka bir şey istemiyorum. Özellikle Sibel Can'dan yardım bekliyorum. Sibel, Mutlu'nun annesi gibidir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ