Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırşehir mitinginde HDP binalarına saldırıya ilişkin konuştu

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cacabey Meydanı'ndaki mitinginde halka hitap etti.

        Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirerek, "Sen sandığı bulamayan Kılıçdaroğlu, iki üç saatte nereden buldun suçluyu" dedi.

        Davutoğlu, Ahi Evran Haftası'ndan hemen sonra Kırşehir'de olmayı özellikle istediğini belirtti.

        Ahiliğin yıkan değil yapan olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Şimdi 7 Haziran’a giderken gerçekten iki parti var aslında. Bir tarafta dağıtanlar, parçalayanlar milletimizi asil milletimizi etnik ve mezhep temelli parçalamaya çalışanlar. Diğer taraftan toparlayan, Ahiliğin partisi hangi parti? Toparlayan kim? Milli birliği sağlayan kim? Ahilik ile tohumdan çınar çıkarmaya çalışan kim?" dedi.

        "DEMOKRASİMİZİ 28 ŞUBAT'TA YIKTILAR"

        "Demokrasimizi 28 Şubat'la yıktılar" diyen Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

        “Zulümler yaptılar, başörtülü bacılarımıza ikna odalarına sokmaya çalıştılar. İmam hatipleri kapatmaya çalıştılar. Eşi başörtülü diye memurlara ızdırap çektirdiler. Demokrasiyi defaatle yıktılar. 27 Mayıs’ta yıktılar, 12 Eylül’de yıktılar. 28 Şubat’ta yıktılar. Yıkılan demokrasiyi yeniden yapan Ahi partisi hangi parti? Demokrasiyi kim yeniden inşa etti. Onlar yıkarlar biz yeniden inşa ederiz. Onlar yıkarlar AK Parti yapar. Onlar dağıtırlar AK Parti toplar."

        Davutoğlu, AK Parti iktidarından önce devletin ve ekonominin dağıtıldığını, IMF'den borç alındığını, piyade tüfeği dahi yapamadığını anımsattı ve milleti devletle barıştıran ve kuvvetli kılanın "Ahi Partisi"; AK Parti olduğunu vurguladı. Davutoğlu, Türkiye'nin artık kendi tankını, helikopterini ve savaş gemisini yapabildiğine, uzay ajansı dahi kurduğuna işaret etti.

        MHP'nin eski Ulaştırma Bakanı'nın o dönem hızlı tren projesi önüne getirildiğinde "Bu hızlı treni biz değil, çocuklarımız değil, torunlarımız bile zor görür" dediğini ifade eden Davutoğlu, "Bunların vizyonu bu kadar" diye eleştirdi. Davutoğlu, 12 yılda hızlı treni Türkiye'ye getirdiklerine dikkati çekerek, hızlı trenin Kırşehir'den de geçeceğini müjdeledi.

        "BİZ BU MASKELERİ İNDİRİRİZ"

        "Geziciler yıkmaya kalktılar o zaman bunlar sustu" diyen Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

        "Şimdi medyaya sesleniyorum; bakalım medya yarın nasıl çıkacak. Hemen bu üçlü çete anlaştı diye AK Parti'yi mi suçlayacaklar bu saldırılardan, yoksa nasıl çıkacaklar göreceğiz. Geziciler yıktılar uluslararası medyada bu çeteler de sustu. 6-7 Ekim olayları oldu. Bu HDP Eşbaşkanı tahrik etti, şehirlerimizi yaktılar, yıktılar kimse onlara yüklenmedi. Şimdi 13 yıl şahit, onlar ne zaman yıkmaya kalktıysa karşılarında AK Parti'yi buldular.

        Şimdi de hiç şüpheniz olmasın Türkiye'de kim kamu düzenini bozmak isterse karşısında bizi bulur. Ayrıca biraz önce söylediğim şeyi dikkatle takip edin; bir anda üçü birden aynı ağızı kullandı. Bir daha ne zaman yapmışlardı bunu biliyor musunuz; hani 6-7 Ekim olayları oldu Diyarbakır'da, Siirt'te, Batman'da, Mardin'de bir sürü şiddet olayları yaptılar. 16 yaşındaki Yasin Börü'yü şehit ettiler arkadaşlarıyla.

        O zaman bunlara ses çıkarmayanlar daha sonra biz bir daha böyle olaylar yaşanmasın diye İç Güvenlik Reformu için Meclis'e gittik. Bir baktık hepsi bizim karşımızda birleşti. 'Molotof kokteyli attırılmayacak cezası var' dedik, baktık HDP ile MHP yan yana İç Güvenlik Reformu'na karşı çıktılar. Bir daha kimse gösterilerde şiddet kullanamayacak dedik, İç Güvenlik Reformu yaparken CHP-HDP-MHP birlikte hareket etti. Yüzlerine maskeler taktılar. Şimdi söylüyorum ahiler, biz bu maskeleri indiririz, indiririz. İşte maskeler iniyor. MHP ve HDP güya karşı cephedeler. Bir bakıyorsunuz HDP, MHP'ye pas veriyor, bir bakıyorsunuz MHP Meclis'te yüzlerini kapatan maskeli HDP'liler ile birlikte İç Güvenlik Reformuna hayır diyor. O zamanki cephenin adı 'molotof cephesiydi', hep beraber molotofu savundular. Şimdiki cephenin adı da 'paralel cephesi', hep beraber paralelin tavsiyesini yapıyorlar"

        Gezicilerin, paralelcilerin, darbe meraklılarının daha önce tek tek karşılarına geldiğini ancak hiçbirinin AK Parti'yi durduramadığını belirten Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yönelik saldırıları hatırlatıp, Karaman'da duyar duymaz olayı lanetlediğini ve sorumluların yakalanması için talimat verdiğini söyledi.

        "AK PARTİLİLER YAPTI DİYE İFTİRA ATTILAR, ATIYORLAR"

        Davutoğlu, HDP binalarına yönelik saldırıların ardından, kendilerinin iyi niyetli beyanlarına rağmen, 3 partinin aynı dili kullandığına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "HDP'liler daha ortada suçlu kim, ne olduğu belli değilken, bir ses bombasının üzerinden döndüler bunu AK Partililer yaptı diye iftira attılar, atıyorlar. İşte buradan sesleniyorum. Biz Van'da, Siirt'te, Ağrı'da saldırıya maruz kalırken susanlar... Bugün HDP'liler hemen fırsat bu deyip bu tahrikleri kim yapıyorsa onlara yönelmektense AK Parti'yi suçlamaya kalktılar. Şaşırtıcı olan ne biliyor musunuz? Hemen MHP'li bir genel başkan yardımcısı veya bir milletvekili cevap verdi, 'Bu saldırıların arkasında biz yokuz, AK Parti var' diye. HDP sordu, biz dedi 'MHP'nin yaptığına inanmıyoruz.' Çıksınlar söylesinler diye MHP'ye bir pas verdi. MHP'liler havadan gelen topu aldılar, hemen 'Bunu AK Parti yaptı' dediler. İş birliğini görüyor musunuz? HDP ile MHP'nin iş birliğini görüyor musunuz? Orta Anadolu'ya gelip 'Bölücü terör örgütüne karşıyım' diyeceksin, sonra HDP'nin kaldırdığı topu göğsünde durdurup AK Parti'ye saldıracaksın böyle fırsatçılık olur mu?"

        "NİYETLERİ DAĞITMAK"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "muhtemelen bu saldırıların arkasında iktidar partisi var" değerlendirmesini de eleştiren Davutoğlu, "Sen, yolunu bilemeyen Kılıçdaroğlu, sandığı bulamayan Kılıçdaroğlu, iki üç saatte nereden buldun suçluyu? Belediye başkanı adayıydı, gitti yolunu bulamadı. Kendisi için oy kullanamadı oy. Böyle bir zavallı. Kağıthane'ye kağıttepe der. Sandığa gideceğim diye başka yerlere gider. Yürüyen merdivene ters biner. Nasrettin Hoca olsa bir ders verirdi buna ama... Rahmetli ona bile tenezzül etmez" diye konuştu.

        Başbakan Davutoğlu, üç partinin saldırıların ardından birlikte hareket ettiklerini belirterek, şunları ifade etti:

        "Bakın üçü birden bakın bir ses bombası üzerinden... Orada yaralılara da şifa diliyorum. Onlar bizim vatandaşımızdır. HDP'li de olsa, MHP'li de olsa, CHP'li de olsa her vatandaşımız bizim için azizdir. Ama şimdi bu saldırı üzerinden tutup üçü birden aynı yerden talimat almışcasına AK Parti'yi suçlamaları neyi gösteriyor? Şunu, karşımızda bir çete var. Arkasında da bir ortak akıl var. İstiyorlar ki AK Parti'yi durdursunlar. AK Parti ile birlikte yükselen yeni Türkiye'yi durdursunlar. Ey Ahiyan, ey baciyan, siz buna izin verir misiniz? Günlerdir söylüyorum, diyorum ki biz milletle yürürüz. Milletle yürüdüğümüz için de kendimize güveniriz. Eğer birinci parti olmazsak, eğer bu seçimi kazanamazsak ben bu makamı başkasına devrederim, sen devreder misin Kılıçdaroğlu diyorum, çıt yok. Bahçeli diyorum, çıt yok. Demirtaş diyorum, çıt yok. Aradan günler geçiyor, sonra birer birer dökülüyorlar. Kılıçdaroğlu diyor ki 'Oyun düşmezse ben istifa etmem.' Yani yüzde 20, 23, 24'e razı. İktidar olmaya niyeti yok. Bahçeli aynı şeyi söylüyor. HDP 'Barajı geçmezsem' diyor. Ya bunların tek tek iktidar olmaya niyeti yoksa niyetleri ne? Niyetleri dağıtmak, dağıtmak. Toparlanan Türkiye'yi dağıtmak. Hep beraber bir araya gelecekler, arkalarında da paralele dörtlü bir çete. AK Parti'nin yaptıklarını dağıtmaya çalışacaklar."

        AK Parti Kırşehir mitingine katıldıktan sonra Ahi Evran Türbesi'ni ziyaret ederek bir süre burada dua eden Davutoğlu, ardından da Türbe'nin yer aldığı Ahi Evran Külliyesi'nin yapımı devam eden müzesini gezdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Davutoğlu, burada bir süre kalarak yetkililerden bilgi aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ