Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kastamonu mitinginde önemli açıklamalar

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Taşeron sistemini de kaldıracağız. Herkesin kadrosu, iş güvencesi olacak. Orman köylüsünü bu ülkenin en onurlu vatandaşı haline getireceğim. Kim çalışıyorsa, üretiyorsa, kim alın teri ile kazanıyorsa başımın üstünde yeri var." dedi.

        Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

        TBMM Başkanlığı'na yabancıların çalıştırılması için kanun tasarısı veriyorlar. Kendi işsizine iş bulmuyorsun. CHP iktidarında 1 yıl içinde hiçbir öğrenci benim yurdum yok demeyecektir. CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Tüm işçi kardeşlerime sesleniyorum. Sen fabrikanın kapatılmasını istemiyorsan tek adresin var onun adı da CHP. İşsizliği, yoksulluğu bitireceksek adresi değiştirmek zorundayız. 17 milyon yoksul 21. Yüzyılın Türkiyesine yakışıyor mu? Sizden 4 yıl istiyorum, 4 yıl verin yoksulluğu tarihe gömeceğim.

        "EMEKLİYE İKİ MAAŞA NEDEN KARŞI ÇIKIYORSUN?"

        Gel dedim 8 milyon emekli nasıl 1000 liranın altında maaş alıyor gel televizyon programına anlatayım dedim. Emekliye dedik ki Ramazan, Kurban Bayramı'nda ikramiye vereceğiz dedik. Bağırıyorlar. Nasıl para bulacaksın diye. Sen kaçak saraya para buluyorsun ya! Bu ülke zengin ülke.Kimse merak etmesin. Saygı ile bakacağız birbirimize.Ben insana her ortamda değer veririm. Hükümete sormak istiyorum. Emekliye iki maaşa niye karşı çıkıyorsun? Sanıyorlar ki emekliye 2 maaş ikramiye verince koşacak İsviçre bankasında paralarını biriktirecek. 1000-1200 lira aylık veriyorsun, ne olacak yani. Emekliye verdiğiniz iki ikramiye ile emekli, işçi,esnaf,Türkiye kazanıyor. Sadece hortumcular kaybediyor.

        "TAŞERON SİSTEMİ KALDIRACAĞIM"

        Türkiye'yi yarı açık cezaevine döndürdüler diyorum ya. Türkiye'de 5 milyon vatandaş borç batağında. Tüketici kredisi borçlarında, kredi kartları borçlarında faizlerinde en az yüzde 80'ni sileceğim. Bunun devlete yükü yok. Taşeron sistemini de kaldıracağız. Herkesin kadrosu, iş güvencesi olacak. Orman köylüsünü bu ülkenin en onurlu vatandaşı haline getireceğim. Kim çalışıyorsa, üretiyorsa, kim alın teri ile kazanıyorsa başımın üstünde yeri var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ