Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Düzce'de önemli açıklamalar: MHP şehit cenazeleri üzerinden siyaset yürütürken şimdi HDP ile aynı çizgide buluşuyor

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin düzenlediği Düzce mitinginde halka seslendi.

        Davutoğlu, "HDP'nin binasına saldırılıyor, HDP'liler suçu AK Parti'ye atmak için MHP'ye bir pas atıyorlar. MHP de pası alıyor cevap veriyor; biz yapmadık AK Parti yapmıştır. MHP şehit cenazeleri üzerinden siyaset yürütürken şimdi HDP ile aynı çizgide buluşuyor" dedi.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        Biz meydan okuruz onlar meydandan kaçarlar. 7Haziran'da bir destan yazacağız.AK Parti koltuk davası değil millet davasıdır.

        Düşman kardeşler bile bizim karşımızda birleşiyor. HDP'nin binasına saldırılıyor, HDP'liler suçu AK Parti'ye atmak için MHP'ye bir pas atıyorlar. MHP de pası alıyor cevap veriyor; biz yapmadık AK Parti yapmıştır. MHP şehit cenazeleri üzerinden siyaset yürütürken şimdi HDP ile aynı çizgide buluşuyor.

        "PARALEL CEPHESİ OLDULAR"

        6-7 Ekim olayları bir daha olmasın diye, iç güvenlik reformu çıkardık. Bir baktık MHP, HDP, CHP aynı safta bunu engellmeye kalkıştı. O zaman dedim ki bunlar molotof cephesi. Şimdi de paralel cephesi oldular. Hemen AK Parti'ye suçu atmaya kalktılar. Halbuki ilk günden bütün bunlara karşı olduğumuzu, saldırı olduğu anda söyledik. Bizim siyasetimizde şiddet yoktur, nefret yoktur. Biz muhabbet yolcularıyız.

        "BİR AYAĞI DAĞDA, BİR AYAĞI ORADA DEMOKRASİ OLMAZ"

        Tek bir AK Partili şiddete bulaşmamıştır.Tek bir AK Partili herhangi bir eylemin içinde olmamıştır. Bakın bu HDP Eş Başkanı'nın kendisi siyaset yapıyor, dağda kardeşi terörist.Bir ayağı dağda, bir ayağı orada demokrasi olmaz.

        "HATAY 1. SIRADAKİ ADAY ESAD'A ÖVGÜLER DÜZEN, ŞARKI YAPAN BİR KİŞİ"

        Bunlar hem şiddeti kullanıp hem siyaset yapmak istiyorlar. Öbür tarafta CHP, DHKP-C ile bir takım başka terör örgütleriyle irtibatla kişileri neredeyse bir takım ilişkilerle Reyhanlı saldırısında kendi bünyelerinde barındırıyor. Hatay 1. sıradaki aday Esad'a övgüler düzen şarkı yapan bir kişi. Bunlar millete hizmet edebilirler mi?3. Kuvay-i Milliye hareketi AK Parti hareketidir.

        Nepal'de deprem oldu, bütün dünya izlerken oraya ilk inen yardım uçağı Türk Hava Yolları'nın uçağıydı.

        4'ü birden bir AK Parti kurdular "ETP" eski Türkiye partisi.

        Bütün Türkiye'yi imar ve inşa ettik; baktılar ki Türkiye şaha kalkıyor, önümüzü kesmeye çalıştılar. Hep beraber gelseniz de Allah ve millet bizimledir.

        Bu medya birilerini parlatma çabası içerisindeyken, biz arkamızda milletle yolumuza devam edeceğiz.

        Biz geldiğimizde Türkiye'de sadece 76 üniversite vardı; biz 81 vilayette 117 üniversite yaptık, toplam üniversite sayısı 193'e yükseldi. Biz iktidara geldiğimizde SSK emeklisinin maaşı 257 liraydı; şimdi 4 misli artırarak 1035 liraya yükselttik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ