Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Erdoğan'a seslendi: Mursi'nin idamını durdur, seni coşku ile karşılayacağız

        Destici Mısır'da idam kararı verilen Cumhurbaşkanı Mursi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Papa'ya da gideceksiniz. Bu idamın durdurulması için açıklama yap diyeceksin. Merkel'e de gidip idamı durduracaksın. Bu idamı durdurmadan Türkiye'ye dönmeyeceksin. Eğer bunu yaparsan biz de seni Türkiye'de büyük cosku ile karşılayacağız"dedi.

        "MİLLİ İTTİFAKI ENGELLEYEMECEKSİN"

        BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın mitingi, yaklaşık bir saat gecikmeli olarak 18.00'da başladı. Kent Meydanı'nı dolduran kalabalığa seslenen Mustafa Destici, barajı aşacaklarını, bunun da göstergesinin meydanlardaki kalabalığın olduğunu belirterek, "Barajları yıktığımızın göstergesi Cumhurbaşkanıdır. Milli İttifak çıktı Sayın Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı. Oysa 7 Nisan'da meydanlara çıkmayacağını söylüyordu. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum Her gün bir ile değil beşine de gitsen milli ittifakı engelleyemeyeceksin" dedi.

        Destici konuşmasında, Mursi için "Üzülme Allah bizimledir. İnşallah bu meydanların duası senin ve tüm müslümanların kurtulmasına vesile olacaktır" derken, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan için ise, "Sayın Cumhurbaşkanı sizin makam, istismar makamı değildir. Sizin makamınızın milleti kandırarak duygularıyla oynayarak iktidar partisine oy istediğiniz makam değildir. Sizin makamınız gereği adil tarafsız, her vatandaşın yanında olmaktır. Eğer Mursi kardeşimize gerçekten sahip çıkmak istiyorsan milletin parasıyla aldığın 500 milyon liralık uçağa bineceksin. İktidar partisine oy toplama işini bitireceksin. O uçağı millet için kullanacaksın. Uçağa bineceksin dostun Putin'e gideceksin. Kırım ilhak edildi tek cümle etmedin. Şimdisen ona diyeceksin ki, 'Mursi'ye verilen idamı tanıma' diyeceksin. Papa'ya da gideceksiniz. 'Bu idamın durdurulması için açıklama yap' diyeceksin. Merkel'e de gidip idamı durduracaksın. Bu idamı durdurmadan Türkiye'ye dönmeyeceksin. Eğer bunu yaparsan biz de seni Türkiye'de büyük coşku ile karşılayacağız" dedi.

        Bu sözler üzerine meydanı dolduranlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yuhalamak isteyince Destici, "Cumhurbaşkanını yuhalamak yok" diye partililere engel oldu.

        İSTİSMAR SUÇLAMASI

        Destici, "İstismarcılara sesleniyorum" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

        "28 şubatta tankların karşısına dikilen bizleriz. e muhtıra verildiğinde karsı çıkan da biziz. Ama siz istismar ettiniz. Bu nedenle bu seçimde istismarcıları ayıracak ona göre oy kullanacaksınız. Hem çalan hem yalan olmaz. Yalanla iman bir arada bulunmaz. Bize lazım olan başkanlık değil. Ahlak adalet ve tevazu. Parayla pulla satın alınmaz. Allah'ın izniyle durmayacağız. Milli iktidarı kurana kadar durmayacağız. Bu bir başlangıç Allah'ın izniyle sonunu da getireceğiz."

        "SARAYLAR TARİH BOYUNCA ÇÖKÜŞÜS GÖSTERGESİ OLMUŞTUR"

        Daha sonra konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise gençlerle 7 Haziran'da önlerine konulan barajların aşılacağını söyledi. Hükümeti dış politika yüzünden eleştiren Kamalak, "Meydanlarda Rabia işareti yapmakla güçlü Türkiye kurulamaz. Sen ipten adam alabiliyormusunuz onu söyle, ondan haber ver. Erbakan gibi bir mektupta zindanlardan adam çıkartabiliyormusun ondan haber var. Güçlü Türkiye saray yapmakla olmaz. Saraylar tarih boyunca çöküşün göstergesi olmuştur. Ekonomin ne kadar değerliyse sözünde o kadar geçerlidir. Şimdi miting meydanlarında süslü kelimelerle insanları kandırmaya calışıyorlar. Yeni Türkiye'yi kuracaklarmış. Ben yeni Türkiye'yi kısık sesle haykırıyorum. Yeni Türkiye'yi yalılara taşınanlar değil milletin değerlerine sahip çıkanlar kurabilir. Dürüst şeffaf şaibesizler kurabilir" diye konuştu.

        CHP'YE KOPYACILIK SUÇLAMASI

        Kamalak CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan çalışana yılda iki maaş ikramiye sözüyle ilgili olarak 'Cumhuriyet Halk Partisi ne diyor 'yaşanacak Türkiye' Bizim 40 yıldır söylediğimizi almış kopya etmiş. Bu işler böyle kopya çekmekle olmaz. Bu işleri yapmak için aşk lazım şuur iman lazım. Bakın size ne göstereceğim CHP'nin bizden çektiği kopya bu kadar mı? bu belgenin 27 Şubat 2001. Bundan tam 14 yıl önce TBMM'ye bir kanun teklifi vermişler. Memur isçi Bağkur emeklilerine yılda 2 defa bayram ikramiyesi verilmesi için kanun teklifi ilişikte sunulmuştur. 14 yıl önce bu teklifi biz sunmuştuk. Bizim bu teklifimizi medya sansürlüyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ