Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balıkesir'in Karesi ilçesinde CHP'nin seçim standına zabıtadan tutanak

        7 Haziran'daki genelseçimler yaklaşırken çalışmalarına hız veren CHP'liler, Hisariçi Mahallesi, Hasan Baba Çarşısı yakınında bulunan Bozkurt Sokak'ta kaldırıma stant açıp, broşür dağıtmaya başladı. Saat 12.00 sıralarında gelen Ak Partili Karesi Belediyesi'nin zabıta ekipleri, kaldırım işgali yapıldığı gerekçesiylestandın kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine CHP'lilerstandı, bir metre gerideki yeşil alana çekti. Ancak, bu defa da zabıta ekipleri yeşil alan işgali yapıldığını öne sürüp,standın 50 metre kadar ilerdeki başka bir alana taşınmasını istedi. Ancak, CHP'lilerstandın taşınmak istendiği yerin tenha olması ve kimsenin geçmemesi nedeniyle kabul etmedi.Standın kaldırılmaması üzerine CHP'liler ile zabıta arasında gerginlik yaşandı.

        CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Emrah Türk, zabıtalara yasal olmayan işlem yaptıklarını, sorun çıkması halinde çözüme Karesi İlçeSeçimKurulu'nun karar vereceğini söyledi. Ardından yaşananları görüntüleyen gazetecilere dönen Türk, "Ne kanun dinliyorlar, ne yasa. Siyasi partiler, bağımsız adaylar, halkın huzur ve refahını bozmamak veya taşıt trafiğini engellememek koşuluyla önceden izin alınmaksızın tanıtım yeri, yani stant açabilir. Bu konuda çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümüne ilişkin ise ilçeseçimkurulunun yetkili olduğuna dair madde var. Yasa bunu söylüyor. Fakat burada, kral da zabıta, sorumlu da zabıta, polis de zabıta. Kendilerine pay biçmişler. Kanunu dinlemiyorlar, insanları dinlemiyorlar. 30 santimlik standa tahammülleri yok. Bu devran da bitecek, bunlarda yıkılacak, o zaman bunların hesabı sorulacak" dedi.

        Ak Parti'nin geçen 16 Mayıs'ta Balıkesir'de miting yaptığını hatırlatan Türk, "Seçimbürosu olmayan yerlere parti bayrağı asamazlar, ancak her yer, miting yapılan alan gibi AKP bayrakları ile dolu. Şikayet dilekçelerimizi verdik. Hiçbir şey yapılmıyor" diye konuştu.

        Karesi Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Çiğdem Dönmez ile konuşan zabıta komiseri, "Ben devlet memuruyum. Bana verilen emirleri yerine getiriyorum. Kanun gereği ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyorum. Belediyenin kaldırımı Kabahatlar Kanunu'nun 38. maddesine göre işgal edilmiştir ve işlem yapmak zorundayım.Standıkaldırıp, başka bir yere koymak zorundayım. Ayrıca, çok sayıda kişi yeşil alanda gezinip, çimlere zarar veriyorsunuz" dedi.

        Bunun üzerine, ilçeseçimkuruluna itiraz edeceklerini belirtip, zabıta komiserinden, tutanak tutmasını isteyen Dönmez, "Yeşil alan dediğiniz yerde yeşillik yok. Orası toprak. Size emir verenler objektif emir vermiyor" dedi.

        Diğer partililer de 'Ak Parti burada stant açsaydı aynı işlemleri yapacak mıydınız?' diye sorarak, tepkilerini dile getirdi. Çevredeki bazı vatandaşlar da zabıtaların tutumuna tepki gösterdi. CHP'lilerstandıkaldırmayıp, çalışmalarını sürdürdü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ