Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te

        HABERTURK.COM/AA

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. Mursi'ye verilen idam kararına değinen Erdoğan, "Sisi'yi Cumhurbaşkanını kabul etmediğimi söyledim. Şuanda yine söylüyorum. Benim için Mısır'ın Cumhurbaşkanı benim için Mursi'dir. BM'de aynı masaya onunla oturmadım. Oturursam, kendimi inkar ederim. Oturursam demokrat olmam" açıklamasında bulundu.

        MURSİ'YE İDAM KARARI

        Mısır'da hakkında idam kararı verilen Mursi ile alakalı bir telefon diplomasisi yürüttüğünüz ifade edildi. BM nezdinde bir adım atıldı mı?" sorusuna Erdoğan, "Mısır'da en başından beri darbe girişimini desteklememiz, tasvip etmemiz mümkün değildi. Özellikle de demokrasiye inanmış bir lider olarak. Bugünün geleceği dünden belliydi. Ben uluslararası platformlarda şuanda darbesi Sisi'yi Cumhurbaşkanını kabul etmediğimi söyledim. Şuanda yine söylüyorum. Benim için Mısır'ın Cumhurbaşkanı benim için Mursi'dir. BM'de aynı masaya onunla oturmadım. Oturursam, kendimi inkar ederim. Oturursam demokrat olmam."

        HDP BİNALARINA YAPILAN SALDIRI

        İçişleri Bakanlığımız bir zanlıyı tespit etmiş vaziyette, işin takibi devam ediyor. Bu sürecin başından itibaren sıkıntısı olmayan sükunet içerisinde bir seçim kampanyasının yürütülmesi çağrısını ben de hükümet de yaptık. Ne ilginçtir ki örneğin Van'a musluklardan kan akan billboardları bu zikrettiğiniz partinin belediyeleri astı. Bu bir tahrikti. Geçen hafta Van'daydım. Bir baktım ki kan akan musluklar kalkmış su akan billboardlar konmuş. Güneydoğu'da Doğu'da tepkiler hala devam ediyor. Yeni Diyarbakırspor Denizli maçı oynandı, Uzatmalarda Denizlispor penaltı kazanıyor bu penaltıyı gole çeviriyor. Yeni Diyarbakır elenince sahaya saldırılıyor. Hakem bile zor kurtuluyor. Sonrasında bölgesel liglerimizi kuralım diyorlar. Bu mudur demokrasi?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ