Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Kuş gribi' hortladı mı? Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Habertürk'e konuştu

        HABERTURK.COM

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Habertürk TV'de Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

        Müezzinoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        Vatandaş mutlu olmak için 'sağlıklı olmayı' istiyor. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkemiz başarı getirdi. Vatandaşa sağlık konusunda müthiş güvence verdik. OECD ülkelerinde 10 bin vatandaşa 36 doktor düşer. Türkiye'de daha az sağlık çalışanıyla memnuniyet sağladık. Sağlık alanında yeni hedeflerimiz var.

        AİLE HEKİMLERİNİN EYLEMİ

        Bugün sağlık camiasında bu ülke insanına hizmet eden meslektaşlarımızın iki tane temel özellikleri var. Bir mesleğine olan saygıları, iki vatandaşımıza olan sevgileri. Eşini, evlatlarını, anne ve babalarını ihmal eder ama hastasını ihmal etmez. Ana gövde buraya oturmuştur. Ama ana gövdenin dışında kalan yüzde 3-5'i, yüzde 10'u geçmeyen önce kendini düşünen öne ideolojik duruşuyla sağlık alanında ahkam kesen bir kitle vardır. Onlar da hep negatiftir. Şu anda iş bırakan veya onları iş bırakmaya teşvik eden anlayış esasında önce merkeze ya ideolojisini almıştır ya kendisini almıştır. Aile hekimi, tapu memuru gibi çalışamaz. Bir aile hekimiyim diyen yanında aile sağlığı hizmeti sunan bir hemşiresinin de bulunduğu bir yapıyı biz memur statüsüne taşıyamayız. Vatandaşlara hizmette bir olumsuzluk yansımamıştır.

        "KUŞ GRİBİ" HORTLADI MI?

        Sağlık Bakanlığı olarak şu anda bizim kuş gribiyle ilgili vatandaşımıza söyleyeceğimiz hiçbir cümle yok. Şu tedbiri al, beyaz et yeme, yumurta yeme gibi. Rutin yaşamımızdaki gibi daha önce tavuk eti ne kadar yiyebiliyorsak yine yiyebiliriz, yumurta yiyebiliriz. Lokal bir sorun var, insanımızı tedirgin edecek bir durum yok.

        SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ATAMALAR

        2015'te 14 bin 500 atama yapılacak, hekimler dahil değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ