Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 17 yaşındaki sürücü karakola gitmemek için direnince arbede çıktı

        Zonguldak'ta durdurulan otomobilin 17 yaşındaki sürücüsü Alperen K., ehliyetsiz araç kullandığı gerekçesiyle kendisini karakola götürmek isteyen polislere direnince arbede çıktı

        Sürücü, polisler tarafından güçlükle eline kelepçe takılarak karakola götürüldü.

        Polis ekipleri, dün akşam saatlerinde sürücüsünün ehliyetsiz olduğu ihbarı yapılan 67 AL 876 plakalı otomobili Uzunmehmet Caddesi'nde durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü, kovalamaca sonucu İstasyon Caddesi'nde durduruldu. Alperen K.'nın sürücü belgesinin olmadığı, araçta da ruhsat bulunmadığı belirlendi. Polis, Alperen K.'yı hakkında işlem yapmak üzere karakola götürmek istedi. Ancak Alperen K. buna karşı çıkarak polise direndi. Sürücünün gelen iki arkadaşının da Alperen K.'yı vermek istememesi üzerine arbede çıktı. 1'i kadın bir grup polis, Alperen K.'ya müdahale edip ellerine kelepçe takmaya çalıştı. Sürücü, polisler tarafından güçlükle kelepçelenip ekip aracına bindirildi.

        ÇOCUĞU POLİS YAPMIŞLAR

        Bu sırada sürücünün arkadaşının, "Çocuğu polis yapmışlar" diyerek tepki göstermesi, genç polisi sinirlendirdi. Sürücünün arkadaşının üzerine yürüyen polisi arkadaşları durdurarak sakinleştirdi.

        Otomobile el konulurken, Soğuksu Polis Merkezi'ne götürülen Alperen K. hakkında ise 'Polise mukavemet', 'Dur ihtarına uymamak' ve 'Ehliyetsiz araç kullanmak'tan işlem yapıldı. İfadesi alınan Alperen K., daha sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Araç sahibi Alperen K.'nın babasına ise bin lira para cezası uygulandığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ