Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Palalı saldırgana mahkemede 'DHKP-C' sorusu

        İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Sabri Çelebi ile tarafların avukatları katıldı.

        Duruşmada tanık olarak dinlenilen polis memuru Ramazan Ezen, olay günü Divan Otel'in önünde görev yaptığını ifade ederek, "Müdürümüz Kayhan Şahan ile birlikteydim. Bir ara imdat sesleri duyunca müdürümüz, ben ve Ahmet Yeşilkaya olay yerine gittik. İki grup birbirlerine saldırıyordu. Gezi eylemcileri masa üzerindeki eşyaları ve sandalyeleri atıyorlardı. Sanık Çelebi'nin elinde pala, yanındaki şahıslar da sopalar vardı. Biz araya girdik, ben elinde sopa olan kişileri engellemeye çalıştım ve etkisiz hale getirdim" diye konuştu.

        Olay esnasında müdürlerinin sanık çelebi ile ilgilendiğini belirten Ezen, müdürleri Şahan'ın bu sırada elinden yaralandığını ifade etti.

        Ezen, "Müdürümüzün yaralanması üzerine ilk fırsatta sanıkları olay yerinden uzaklaştırdık. Olaylar sırasında bir gezi eylemcisinin Sabri Çelebi tarafından boğazından yaralandığına tanık oldum" ifadelerini kullandı.

        "DHKP/C İLE ALAKAN VAR MI?"

        Bu sırada sanık Sabri Çelebi'nin, tanık polis memuruna, ''DHKP/C ile alakan var mı?'' diye sorduğu duyuldu.

        Müştekilerin avukatı Hacer Yılmaz, Çelebi'nin tanığa "Sen DHKP/C üyesi misin?'' diye sorduğunu ve bunu duruşma salonundaki bazı kişilerin de duyduğunu söyledi.

        Ayrıca sanık avukatının kendisine müdahale etmesi üzerine yönelttiği "Duruşmayı siz mi yönetiyorsunuz?" sorusuna "Evet ben yönetiyorum'' yanıtını aldığını belirten Yılmaz, bu ifadelerin tutanağa geçirilmesini talep etti. Avukat Yılmaz, tüm tanıklar ifade verdikten sonra beyanda bulunacağını söyledi.

        Bu sırada, sanık Sabri Çelebi söz alarak, "Evet bu soruyu (DHKP/C) tanığa sordum" dedi.

        Müşteki avukatlarından Deniz Muslu, bilirkişi tarafından görüntü linkleri ve görüntülerin müvekkili açısından değerlendirilmediğini belirterek, bu hususta eksiğin giderilmesi için ek bilirkişi raporu alınmasını istedi.

        Sanık Çelebi'nin avukatı Turan Öner, tanığın aleyhe olan ifadelerini kabul etmediklerini belirterek, kendi tanıklarını bir sonraki celse hazır edeceklerini bildirdi.

        Mahkeme, bir sonraki duruşmada tanıkların hazır edilmesini ve müşteki avukatının talebi üzerine ek bilirkişi raporunun alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik'in, "kasten yaralama", "görevli memura direnme", "memura karşı silahla yaralama" ve "şahıslara karşı yaralama" suçlarından 9 yıl 9 ay ile 27 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ