Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş: Bunların tamamı güç zehirlenmesidir

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ümraniye Meydanı'nda partisinin 1. bölge mitinginde konuştu. Konuşmasında AK Parti'ye yüklenen Demirtaş, "Biri eline gücü geçirdikten sonra o gücün kıymetini bilmezse, onun halka karşı kendisine destek verenlere karşı kullanılacak bir sopaya dönüştürürse, iktidar zehirlenmesi olur.Tek bir mühürle oy kabinine girdiğinizde HDP'nin altına 'evet' mühürünü basarak 'hayır güçlü sen değilsin biz halk güçlüdür' deme imkanınız var." diye konuştu.

        Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

        Adana'daki IŞİD'e gönderilen, maalesef oradaki barbarlık ordusuna gönderilen silahlar ortaya çıttı diye, savcılar tutuklanıyor bu ülkede. Adalet, savcıyı bile tutuklayabiliyorsa senin benim artık yargı güvencem yok demektir.

        GÜÇ ZEHİRLENMESİ

        Medya özgür değil. Bir gazeteci AKP'yi eleştirdi diye işinden atılabiliyor. Bir akademisyen üniversite AKP'li değil diye sürülebiliyor. Rektör olmak için illa AKP'li olmak lazım.

        Bunların tamamı güç zehirlenmesidir. Biri eline gücü geçirdikten sonra o gücün kıymetini bilmezse, onun halka karşı kendisine destek verenlere karşı kullanılacak bir sopaya dönüştürürse, iktidar zehirlenmesi olur.

        Ve iktidar zehirlenmesi yaşayanlar, kibirli olanlar, devletin başına geçtiler diye kendilerini haktan büyük görenler, burnu büyüyenler ve sizler yani halk olarak bütün bunları gözünüzle izleyenler olarak siz bu kibirli olanlara sizden aldıkları gücü halka karşı sopa olarak kullananlara bir ders verme gününe ve imkanına sahipsiniz.

        İşte sandık bunun için vardır. Güç zehirlenmesi yaşayanlara karşı gücünüzü gösterme fırsatı vardır. Tek bir mühürle oy kabinine girdiğinizde HDP'nin altına 'evet' mühürünü basarak 'hayır güçlü sen değilsin biz halk güçlüdür' deme imkanınız var.

        Bunların o kadar gözünüz dönmüş ki, AKP'yi eleştirmek artık maalesef vatan hainliği oldu. AKP'ye karşı seçim kampanyası yürütmek, uluslararası kirli proje olarak adlandırılıyor. Nasıl bir hale geldiklerini göremiyorlar artık. Dev aynasında görüyorlar kendilerini.

        "AKP SİZİ YANILTTI"

        AKP’ye 13 yıl boyunca samimi desteğini sunmuş muhafazakar, Müslüman insanlar. Ben biliyorum ki siz AKP zulmetsin diye oy vermediniz. Eğer ki kendine islami bir hareket diyorsa AKP insanlar da buna güvenip, Müslümanın vicdanı zulüm yapmaz diyerek oy vermişse maalesef yanılmışlar. AKP sizi yanılttı. AKP islamı da Müslümanlığın adaletini kirleterek bütün bu pisliklere bulaştı.

        İslamiyet dinimiz hırsıza toleranslı davranın demez. Fakir fukaranın kulun hakkının yenilrek çalınan paraların üstünü örtün demez. Eline alıp meydanlarda reklam için kendine oy toplamak için kullandığın kutsal kitabımız kurani kerim hırsızlığı hoşgörün demez. Eğer şu kadar allah korkunuz varsa bu halka karşı bu kibirli dilden vazgeçmeniz, halka karşı adaletsizlik yapmak yerine hukukun gereğini yapmanız lazımdı yapmadınız.

        Roboski’de insanları katlettiniz, sokakta insanlara işkence ettiniz. Mahkemelerinizi, yargıyı adaletsizlik için kullandınız. Bütün bunları yaparken, sana oy vermiş insanlar izlediler. Ben şuna çok tanıklık ettim. Tertemiz yüreğiyle imanıyla inanarak AKP’ye oy vermiş bir çok insan o kadar mahcup olup utandı ki, bunlar Müslüman halkın desteğini alarak ne kadar zulümler yaptılar diyerek utandı insanlar, pişman oldular.

        Sarayın etrafındakilere, başbakanın etrafındakilere bir bakın. Bir tane yoksul yoktur. Tamamı odalar dolusu para kazandılar. Ben soruyorum. Buradaki esnaf kardeşim 12-15 saat çalışıyor musun? Alınterinle üretiyor musun? 100 sene daha çalışsan trilyoner olabilir misin? Sizler taşeron işçi olarak asgari ücretle çalışanlar bin sene daha çalışsanız trilyoner olabilir misiniz? 3 yılda 100 trilyon kazananlar var. Çalmadan, haram yemeden alın teriyle bu para nasıl kazanılıyor?

        "KÜRDÜN DE TÜRKÜN DE ANA VATANIDIR BURASI"

        Bunun islam adaletinde yeri yoktur. Çok para haramsız, çok laf yalansız olmuyor. Bunlarda buna bulaştılar işte. Şimdi bütün bu adaletsizlikleri düzeltmemiz lazım. Biz bu ülkenin kötülüğü için çalışmıyoruz. AKP’nin yaptığı kötülüklerin hesabını sormak için çalışıyoruz. Kürdün de Türkün de ana vatanıdır burası. Alevinin sunninin de suryaninin ezidinin de ana vatanıdır. Her birimiz insan onuruyla eşit bir şekilde yaşamayı hak ediyoruz.

        Önce bu adaletsizliği düzeltmemiz lazım. Ülke sadece AKP yöneticilerinin vatanı değil, hepimizin ortak vatanıysa bu vatanın iyiliği için çalışmak hepimizin boynunun borcudur. Bugün AKP’nin çılgınlığını durdurmak ülkeyi sevmektir. Freni boşalmış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyorlar. Biz ülkemizi sevdiğimiz için AKP’yi durduracağız.

        Bunu söylemek bile vatan hainliği işte. Gece gündüz cumhurbaşkanı başbakanı hainlikle suçluyor bizi. Bizim hangi hainliğimizi gördünüz? Biz kul hakkı mı yedik? Hırsızlık mı yaptık? İnsanların köyünü mü yaktık? İnancını mezhebini mi yuhalattık? Biz vatanımızda eşit yaşayalım istedik.

        "KİM OLURSA OLSUN ASLA KİMSEYE DÜŞMANLIK YAPMAYIN"

        Hep diyorum ya kim olursa olsun, asla kimseye düşmanlık yapmayın. Velev ki onlar öyle de yapsa, velev ki siz HDP’ye oy veriyorsunuz gönül veriyorsunuz, dua ediyorsunuz diye sizi vatan haini ilan etseler de, seçim bürolarınızı bombalasalar bile unutmayın bu suçlar AKP’ye oy verenin suçu değil. Hepsi bizim kardeşimizdir. Bu ülkede beraber yaşamak zorundayız. Cumhurbaşkanı başbakan gemiyi batırmaya çalışsa da biz el ele verip bu faciaya izin vermeyeceğiz.

        Kardeşlik duygularını büyütmek seçimi kazanmaktan daha kıymetlidir. AKP çılgınlığını durdurmanın tek yolu işte bu duyguları büyütmektir. Biz bunun için yollardayız. Yalanlarıyla iftiralarıyla ahlaksız propagandayla başarılı olamayacaklar. Allah’ın huzurunda bin defa söyledim, bir defa söyleyeceğim. Asla ve asla bizler bu ülkede diktatörlüğe izin vermeyeceğiz, senin bu ülkeyi teslim almana izin vermeyeceğiz.

        Barajı da öyle bir aşacağız ki, sizlerin desteğiyle oylarıyla sandığa da sahip çıkarak barajı da aşacağız Türkiye rahat bir nefes alacak. İnanın 7 Haziran akşamı, HDP ile birlikte herkesin içi yüreği ferahlayacak. İyi ki HDP var, iyi ki barajı aştılar, iyi ki bu ülkede HDP gibi bir kardeşlik partisi var diyecekler.

        "HDP'NİN KADINLARI MECLİS'E GELSİN ARTIK"

        Özellikle kadınlar, analar. Sizler yaşamın kaynağısınız. Kadınlar olarak yaşamın kaynağısınız. Toplumun da yarısı sizlersiniz. Sizi hep yok saydılar. Sizi hep ikinci sınıf insan yurttaş olarak gördüler. Kadın ve erkek eşittir demeyi günah olarak kabul ettiler. Hayır kusura bakmasınlar. Yüce yaradan, kadınları erkeklere köle olsun diye yaratmadı. Erkeklerin ayağını yıkasın diye yaratmadı. Kimse kimseyi kandırmasın. Sizler bu toplumda eşit onurlu birer yurttaş olacaksınız. Sizin mücadeleniz bunu başarıyor. Bakın HDP’nin yarı yarıya adaylarıyla 550 adayın yarısı kadın ve parlamentoya yürüyorlar. Ve başörtülü kadın da var, alevi kadın da var. tamamı işçi, asgari ücretle çalışan, evinde emek üreten, açlık yoksulluk nedir bilen, akademisyen öğrenci ve genç kimliğiyle pırıl pırıl kadınlar bu ülkeyi yönetmeye talipler. Kadınlar bu ülkeyi yönetip söz sahibi olsun istiyorsanız, bir torba makarnaya kadınlar muhtaç olmasın istiyorsanız HDP’nin kadınları Meclis’e gelsin artık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ