Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sivas'ta, 5 kişinin öldüğü yola önlem olarak bunu yaptılar!

        Kaymakam Ahmet Can Pınar, kazada ölen 5 kişinin cenaze töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşamını yitiren 5 kişiyi toprağa vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

        Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Pınar, "Tarifi mümkün olmayan bir acı. Söylenecek kelime bulamıyorum. Cumhuriyet savcılarımızla görüştük. Olay anından itibaren gerekli tahkikata başladıklarını bildirdiler. Sorumluların bulunup, en ağır şekilde cezalandırılması noktasında gerekeni en hızlı şekilde yapacaklarını ifade ettiler. Konu adli makamlara intikal etiği için söyleyebileceklerim bu kadar" diye konuştu.

        Gazetecilerin olayda ihmal olup olmadığını sorması üzerine Pınar, "Herhangi bir yorum yapmam yanlış olur. Çünkü konu adli makamlara intikal etti. Varsa sorumluların hek ettiği cezayı alacağı şekilde devletimizin cumhuriyet savcıları tüm çalışmayı yürütecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

        Öte yandan, gölet çevresinde çobanlık yapan Mızrap Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde yolun taşlarla araç trafiğine kapatıldığını söyledi.

        Stabilize yolun girişine iş makinesiyle toprak döküldüğünü, gölete giden yola ise taşları kimin dizdiğini bilmediğini belirten Kurt, "Belki köylüler kapatmış olabilir. Stabilize yolun girişinde toprak var ve eski yol ise asfalt. Siz olsanız hangi yolu tercih edersiniz? Tabii ki mantık asfalt yoldan gitmeyi gerektiriyor. Ben buradan gelsem ve yolu bilmesem, stabilize yolun girişinde kum vardı, çalışma vardı, asfalt yoldan giderim. Stabilize yolun girişinde zaten toprak vardı, kullanılmayan yol gibiydi. Levha yoktu, yeni konuldu" ifadelerini kullandı.

        Önceki gün, ilçeye bağlı Kale köyünden Ankara'ya gitmek için yola çıkan Göksel Cankurtaran (33) yönetimindeki otomobilin Çağlayan-Kümbet grup yolunda yeni yapılan gölete düşmesi sonucu sürücü ile annesi Fatma (66), eşi Selay (33) ve kızları Selcan (8) ile Fatma Cankurtaran (7) hayatını kaybetmiş, aileden geriye sadece 3 yaşındaki Ecemsu Cankurtaran kalmıştı.

        Kazanın meydana geldiği bölgede, yolun sular altında kalması nedeniyle yeni yol çalışması yapıldığı ancak gölet suyuna giden eski yolun kapatılmaması ve uyarı levhası olmamasının kazaya neden olduğu belirtilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ