Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bingöl'de şehit edilen 33 şehit asker anıldı

        Bingöl'de terör örgütü PKK mensupları tarafından 22 yıl önce şehit edilen 33 asker, törenle anıldı.

        Bingöl-Elazığ karayolunun Bilaloğlu köyü mevkisinde, 24 Mayıs 1993 tarihinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen silahsız 33 eri anmak için Anıttepe'de tören düzenlendi.

        Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, törende yaptığı konuşmada, silahsız 33 askerin pusuya düşürülerek şehit edildiklerini hatırlattı.

        Terör örgütünün yıllarca Kürt, Türk, Zaza, Arap, asker, polis, korucu ve sivil ayırımı yapmadan, binlerce vatan evladını şehit ettiğini anımsatarak, "Bingöl'ü seçmelerindeki neden teröre destek vermeyen Bingöllüler ile diğer illerinde yaşayan insanları birbirlerine düşürmekti" dedi.

        49. Komando Tugay Komutanlığında görevli Üsteğmen Ömer Özgür İncekar ise Bingöl halkının terörle değil, güzellikleri ve şanlı kahramanlıklarıyla anılmak istendiğini söyledi.

        Bölücü terör örgütü mensuplarının savunmasız bir şekilde 33 evladını şehit ettiğini anımsatan İncekar, şöyle konuştu:

        "Vatanını, bayrağını, vatandaşlarının canını ve malını korumak için sevdiklerinin davul ve zurna eşliğinde ellerine kınalar yakarak kutsal vatan görevlerini yapmak üzere yurdun dört bir yanına askere uğurladığı mert, yiğit, fedakar, silahsız ve savunmasız 33 evladımız 22 yıl önce burada şehit edildi. Bingöl halkı, her türlü düşmana karşı geçmişte olduğu gibi, bugün de savunmakta ve şehit ya da gazi olmaktadır."

        Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından tören, 33 askerin temsili mezarlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

        Törene, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ