Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İlker Altuğ'un katil zanlısı bulundu

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        İncirlik Üssü'nde öğretmen olarak görev yapan Amerikalı Jonathan Simth'in, Cemalpaşa Mahallesi Cevat Yurdakul Caddesi Saadet Apartmanı 6. katındaki dairesinde 9 Temmuz 2003'de Özel Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi İlker Altuğ'un cesedi bulundu. Salonda bir yatakta çıplak haldekanlar içerisinde bulunan Altuğ'un boğazının kesildiği ve vücudundan 14 bıçak darbesi aldığı belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri, ceset, yatak ve diğer eşyalar üzerinden parmak izi ve DNA örneği aldı.

        BARDAKTA KATİLİN PARMAK İZİ ÇIKTI

        Olay yerinde kulplu bir cam bardakta bulunan parmak izi, Otomatik Parmak İzi Tarama ve Bulma Programı'nda tarattırıldı. Parmak izinin 16 Aralık 2011'de ava gittikleri arkadaşı Osman Salih Savaşoğlu'nu tüfekle öldürdüğü için 18 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen İsa Uçak'a ait olduğu belirlendi. Olay yerinde bulunan ve ölene ait olmayan kanın da Uçak'a ait olduğu saptandı.

        DAVA AÇILDI

        Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, cezaevindeki Uçak'ın ifadesine başvurdu. Uçak, deliller karşısında suçunu itiraf etti ve bu suçtan da tutuklandı. Savcı, Uçak hakkında Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis istemi ile dava açtı. Uçak, savcıya verdiği ifadesinde Altuğ'u parkta tanıdığını belirterek, "Sohbet ettikten sonra otomobili ile gezdik. Evine gittiğimizde bana cinsel ilişki teklif etti. Kabul etmeyince bıçakla bana saldırdı, bıçağı elinden alıp vurdum, kaç defa vurduğumu hatırlamıyorum" dedi.

        AVDA ARKADAŞINI 'SARKINTILIK' İDDİASIYLA ÖLDÜRMÜŞ

        Adana'da 16 Aralık 2011'de birlikte ava gittiği arkadaşı Osman Salih Savaşoğlu'nun (49), tabancayla kafasına ateş eden, ölmediğini görünce de bıçakla boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen güvenlik görevlisi İsa Uçak (33) ifadesinde "Bana aldığı tabancayı gösterecekti. Buluştuk. Bana sarkıntılık yapmaya başlayınca, tabancamla önce kafasına, ardından da 2 el vücuduna ateş ettim. Ölmediğini görünce arabamdan bıçağı alıp boğazını iki yerden kestim. Ölene kadar başında bekledim. Daha sonra, cebindeki para, cep telefonu ile eşyalarını alıp gittim. Aldığım eşyalarını yaktım" demişti. Uçak 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ