Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş'tan Muğla mitinginde önemli açıklamalar: HDP, Robin Hood hareketidir

        Demirtaş, "HDP, Robin Hood hareketirdir. Biz zenginden alıp fakire veren hareket olacağız. Cumhurbaşkanı ile Başbakan Donkişot ile Sanco Panço. Biz gerçekçi, halktan, ezilenden yana bir hareket olarak iktidara yürürken kibirli, burnu büyük olmayacağız. Küçük dağları biz yarattık gibi kasıntı kasıntı ortada dolanmayacağız." dedi.

        Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

        Sizler çalışıp, sizler üretiyorsunuz. HDP tam da sizin içinizden çıkmış adaylarla bu partiyi kurup, seçim çalışması yürütüyor.

        "BUNLAR BİLİNÇLİ POLİTİKALAR"

        Tarım yapılan ülkede işsizlik olmaz. Tarım toprak işliyorsa o ülkede açlık olmaz. İşsizlik olmazsa, açlık olmazsa ucuz işçi bulunamaz. İşsiz yaratacaksanız ki büyük fabrikaların kapısında iş için sıraya girmiş milyonlar olsun. Bunlar bilinçli politikalardır.

        "KASINTI KASINTI ORTADA DOLANMAYACAĞIZ"

        HDP, Robin Hood hareketirdir. Biz zenginden alıp fakire veren hareket olacağız. Cumhurbaşkanı ile Başbakan Donkişot ile Sanco Panço. Biz gerçekçi, halktan ezilenden yana bir hareket olarak iktidara yürürken kibirli, burnu büyük olmayacağız. Küçük dağları biz yarattık gibi kasıntı kasıntı ortada dolanmayacağız.

        Ne sarayımız olsun, ne halkımız gecekonduda yaşasın diyeceğiz. Hepimiz sizler gibi onurlu yaşamı birlikte yaşayalım diyeceğiz. HDP sizin desteğiniz ile büyüyor. Önümüzde 7 Haziran da elbette bir baraj sorunu var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ