Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li vekil adayı Elif Doğan Türkmen'e silahlı saldırı

        Adana'da, CHP 1'inci sıra milletvekili adayı avukatElifDoğanTürkmen, uğradığı silahlı saldırıda bacaklarından yaralandı. Beyaz renkli otomobilden ateş eden saldırganlar kaçarken, 3 kurşun isabet edenTürkmen, tedaviye alındı.

        Hayati tehlikesi bulunmayanTürkmen, yaptığı ilk açıklamada, saldırının korkutma amacıyla yapılmış olabileceğini söyledi.

        Olay, bugün saat 09.00 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Karslı Mahallesi'ndeki Park Zirve restoranın girişinde meydana geldi. Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (ÇUGİAD) kahvaltısına katılmak üzere restorana gelen CHP Adana 1'inci sıra Milletvekili adayı avukatElifDoğanTürkmen, otomobilden inip, merdivenlere doğru yöneldiği sırada, 01 CTJ 77 plakalı kiralık otomobille gelen saldırganlar tabancayla 3 el ateş etti.

        Bacaklarından yaralananElifDoğanTürkmen, kaldırıldığı özel bir hastanede tedaviye alınırken, saldırganlar da geldikleri araçla kaçtı.

        İhbar üzerine alarma geçen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin kullandığı otomobili merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu. Otomobil incelemeye alınırken kaçan şüpheliler aranıyor.

        KORKUTMA AMACLI

        Özel Medline Hastanesi'nde acil müdahale edilen ve her iki bacağının diz altında 3 kurşun yarası olduğu saptananElifDoğanTürkmen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Filmleri çekilenTürkmen, yaptığı ilk açıklamada, "Ben iyiyim. Saldırı korkutma amaçlı yapılmıştır. Sağlık durumum iyi, saldırıyı abartmayın" dedi.

        DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

        Yapılan ilk incelemede, saldırıda kullanılan otomobili Ali Fuat Elibol adında bir kişinin kiraladığı tesbit edildi. Elibol'un da avukatTürkmen'in milletvekili adaylığının kesinleşmesinin hemen ardından, basın kuruluşlarınaTürkmen'in kendisini dolandırdığı iddiasıyla döküman göndermişti. Ancak, iddiaya rağmenTürkmenhakkında dolandırıcılık iddiasıyla açılmış herhangi bir davanın bulunmadığı anlaşılırken, Elibol'un da bir dolandırıcılık davasından ceza aldığı ortaya çıktı.

        KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        Kılıçdaroğlu, CHP'li adaya silahlı saldırı olayıyla ilgili konuştu.

        Kılıçdaroğlu "Olayın ayrıntıları şuanda soruşturuluyor. Sabah bilgi aldım. Milletvekili adayımız şuan hastanede hayati bir tehlikesi yok bir toplantıdan çıkışta saldırıya uğradığı söylendi daha önce bütün milletvekillerimizi, adaylarımızı parti örtgütlerimizi provokasyonlara karşı uyarmıştım bu tür saldıralar, provakasyonlar olabilir diye hepimiz soğukkanlılığımız korumalıyız ve 8 Haziran sabahına hazırlıklı olmalıyız. İktidar failleri süratle yakalayıp adalete teslim etmek zorundadır. Bunu da kendilerinden bekliyoruz. Seçime doğru bu tür provakasyonların artacağını daha önce söylemiştim. Gercekten bu tür provakasyonlar olabilir tehdit şantaj olabilir. Bütün bunlara karşı soğukkanlılığımızı korumak zorundayız” dedi.

        ŞÜPHELİNİN SUÇ DOSYASI KABARIK

        Adana'da ayaklarından vurulan CHP adayı avukat Elif Doğan Türkmen'in şüpheli olarak aranan Ali Fuat Elibol'un nitelikli dolandırıcılık ve bilişim sistemlerinde banka veya kredi kartlarını kullanarak dolandırıcılık yapmak suçlarından açılan 2 davasında avukatlığını yaptığı belirlendi.

        Ali Fuat Elibol'un nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, bilişim suçları, ruhsatsız silah taşıma ve satın alma, tefecilik, bedelsiz senet kullanmak, tehdit, kişilerin huzurunu bozma ve hakaret suçlarından toplam 17 kaydının olduğu ortaya çıktı. Elibol hakkında tefecilik ve bedelsiz senet kullanma suçlamalarından dava açılmadığı, diğer tüm suçlamalarla ilgili dava açılıp yargılandığı, bazı dosyalardan da ceza aldığı anlaşıldı.

        VALİ: ÇOK ÖNEMLİ BİR HADİSE

        Türkmen'i hastanede ziyaret eden Adana Valisi Mustafa Büyük hastane çıkışında, "Doktorlarımız sağlık durumu ile ilgili hayati tehlikesinin olmadığını, herhangi bir operasyona gerek duyulmadığını belirttiler. Morali gayet iyi. Olayla ilgi maksadı konusunda bilgisi yok. Çok önemli bir hadise. Demokrasimize, siyasi partilerimizin siyasi sürecine etki yapmak isteyen insanların bu tür konularda maalesef girişimleri oluyor. Fail veya faillerin bulunması için yoğun çalışma sürdürüyoruz. Her türlü güvenlikle ilgili tedbirlerimizi en üst düzeyde sürdürdüğümüzü belirtmek istiyorum. Biz failini bulup olayı en kısa sürede açıklığa kavuşturacağız" dedi.

        HDP EŞ GENEL BAŞKANI BEŞTAŞ'TAN HASTANEDE ZİYARET

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Daniş Beştaş, eski müvekkilinin silahlı saldırısında yaralanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen'i hastanede ziyaret etti.

        Beştaş; "CHP birinci sıra milletvekili adayına yapılan saldırı korkunçtur, vahimdir gerçekten. Adana'nın merkezinde, seçim çalışmalarının bu kadar yoğun yapıldığı bir yerde milletvekili adayına yapılan bu saldırı kabul edilemez. Hiçbir şekilde bunun örtülmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Beştaş, saldırganların yakalanarak yargı önüne çıkarılması gerektiğini kaydederek, "İktidarın sadece kendi güvenliklerini değil, bu ülkede seçim çalışmalarını yürüten herkesin güvenliğini almak zorunda. Adil ve eşit bir seçim için bu zorunlu. Elif hanımın durumu gayet iyi. Moralli aynı zamanda arkadaşımız. Kadına yönelik aynı zamanda bu saldırı. Bu da kadın siyasetçileri yönelik de bir tahammülsüzlüğü gösteriyor esasi itibariyle. Biz dayanışma duygularımızı ve geçmiş olsun dileklerimizi kendisiyle de paylaştık, bütün Türkiye ile de paylaşıyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ