Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne zamandan beri Amerika'dan buraya el uzatmaya başladın?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı uluslararası basın ile ülkemizdeki demokrasi kültürü bozuk basın kirli ittifakın reklamını yapıyor. Çıkmış New York Times benimle ilgili 'Erdoğan'ın Türkiyesi'nde baskı var şu var bu var'. Sen bir defa haddini bil. Sen ne zamandan beri Amerika'dan buraya el uzatmaya başladın? Alışmışlar bunlar 10000-15000 km öteden idare etmeye." dedi.

        Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

        Bugün toplam bedeli 273 trilyon olan 22 ayrı eserin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Artık imam hatiplerin önü açıldı, katsayı engeli kalktı, sizler artık en seçkin üniversitelere gireceksiniz. İstanbul alışılmış şehir değildir. Türkiye'nin tüm renkleri İstanbul'da toplanmıştır. Dünyanın tüm renklerini İstanbul'da bulmanız mümkündür. Türkiye'nin kalbine giden yol İstanbul'dan geçer.

        7 Haziran seçimleri öncesi siyaset mühendisliklerinin yapıldığını görüyoruz. Düne kadar birbirlerine selam vermeyen partiler, marjinaller aynı tarafa geçtiler.

        "NE ZAMANDAN BERİ AMERKİKA'DAN BURAYA EL UZATMAYA BAŞLADIN?"

        Bazı uluslararası basın ile ülkemizdeki demokrasi kültürü bozuk basın kirli ittifakın reklamını yapıyor. Çıkmış New York Times benimle ilgili 'Erdoğan'ın Türkiyesi'nde baskı var şu var bu var'. Sen bir defa haddini bil. Sen ne zamandan beri Amerika'dan buraya el uzatmaya başladın? Alışmışlar bunlar 10000-15000 km öteden idare etmeye.

        “KILIÇDAROĞLU SSK’YI KAZANÇLI ALDI, BATIRDI, İFLAS ETTİRDİ”

        Ana muhalefetin başındaki zat ‘Suriyelileri geri göndereceğim para kaynak olarak bana kalacak’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu 6 sene SSK’yı yönetti. Kazançlı aldı, batırdı, iflas ettirdi. Bir haber kanalında belgeseli izlediniz değil mi? O yavrunun kolu kesiliyor, o sırıtıyor. Kadıncağızın rahmi alınıyor, bir de böbreğini alıyorlar bir de gülüyor. 10 yıl önce daha iyiydi diyor. Gerisicisin. Şimdi 4 yılda işsizliği sıfırlayacağım diyor.Ardından proje açıklıyor 20 yılda işsizlik %5’ e inecek diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

        "7 HAZİRAN BUNLARA GEREKLİ DERSİN VERİLECEĞİ GÜNDÜR"

        Ben buradan çıkıyorum, Hakkari'ye gidiyorum. Hakkari Havalima'nı açılışını yapacağız. 2 yıl ertelendi, İş makineleri yakıldı, müteahhitler tehdit edildi. Bunu bölücü terör örgütü yaptı. Benim dindar Kürt kardeşim bunlara cevap verecektir. Ne diyor 'Din dersini kaldıracağım'. Neyi kaldırıyorsun ya! Bu millet dinine sadıktır, imanlıdır. Size asla bu payeyi vermeyecektir. 7 Haziran'a çok kalmadı. Çok çalışıp, kapı kapı dolaşmanız lazım. 7 Haziran bunlara gerekli dersin verileceği gündür.

        "YERLERİ BELLİ, KOVALAYACAĞIZ"

        Çıkmış paralel devlet... İnlerine gireceğiz demiştim. Şimdi imamlar kaçıyor. İmam mihrabı terk eder mi? Bunlarınki kaçıyor. Sonuna kadar kovalayacağız. Yerleri belli, hazır. Bu milleti bölenlerle mücadelemiz devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ