Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İlk kentsel dönüşüm müracaatı Burhaniye Mahallesi’nden geldi

        Bakanlar Kurulu’nun 2013’te ‘Boğaz Geri Görünüm Bölgesi’nde riskli yapı alanı ilan ettiği Burhaniye Mahallesi 742 Ada 2 Parsel’deki 3/2 çoğunluk adına ilk başvuru, projeyi yürüten Adnan Odabaş tarafından yapıldı. Boğaz Geri Görünüm Bölgesi’ndeki ilk ve tek ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ olan ‘Kariyer Yapı Çamlıca Konakları’nın imar planını onaylatmak üzere Adnan Odabaş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’le görüşerek resmi müracaatta bulundu. Projenin onaylanması halinde 0.15 taban oturumu 4 kat +2 bodrum imarı verilmiş olacak.

        Başkan Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret eden Dr. Adnan Odabaş ile Mimar Mehmet Çito, ‘Kariyer Yapı Çamlıca Konakları’ projeleri hakkında sunum yaptı.

        DÖNÜŞÜMÜN ZAMANI

        Üsküdar’da kentsel dönüşümün vakti geldiğini belirten Türkmen, “Yerinde dönüşüm mantığıyla bizler de dönüşümü başlatıyoruz. Üsküdar Boğaz bölgesinde 3 plan bölgesi var; ön görünüm, geri görünüm ve etkilenme bölgesi. Büyükşehir Meclisi’nde geri görünüm ile ilgili karar çıkardık” dedi. Başkan Türkmen kararın çıkmasında katkılarından dolayı IBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkürlerini iletirken, “Bu emsal karar gereği, geri görünüm bölgesinde 4 kat + 2 bodrum olmak üzere 6 kata yakın projeler başlayacak. Şu anda taban oturumu 0.15 ama çıkmalar ve bodrumun emsal harici tutulduğunda gayet güzel bir imar hakkı oluşuyor. Üsküdar’da Boğaz geri görünüm bölgesinde önemli bir proje” dedi.

        OFİSLER HİZMETİNİZDE

        Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından parselin ‘Riskli Yapı Alanı’ ilan edildiğine vurgu yapan Başkan Hilmi Türkmen, “Biz zaten hem geri görünümde, hem de Yavuztürk bölgemizde dönüşümü başlattık. Inşallah kentsel dönüşüm ofislerimizle vatandaşlarımıza gönüllü danışmanlık yapacağız. Bu projeyle Üsküdar’da kentsel dönüşüm alanında ilk kazma vurulacak” diye konuştu. Adnan Odabaş ise Boğaz geri görünümde ilk onaylanan projenin kendilerinin olduğunu belirtti. Odabaş desteklerinden dolayı Başkan Hilmi Türkmen’e teşekkür ederek, “Arazimiz üzerinde bir kısım hissedar evlerini boşaltırken bir kısmının da evlerini yıktık. Şu an birçok komşumuz kira yardımı alıyor. Burhaniye’deki projemizin Üsküdar ve IBB Meclisi’nde onaylanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nün de onayını alarak ruhsat başvurusunda bulunacağız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ