Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Sakin Şehir' Taraklı'nın yolu çöktü
        1

        Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) ağına 2011 yılında dahil edilen Sakarya'nın Taraklı İlçesi ile Geyve arasındaki karayolunda 3 ayrı noktada yeraltı suları nedeniyle meydana gelen çökme özellikle gece sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor.

        2

        Karayolunun Geyve Ahıbaba ve Hacıyakup Paşalar Mahallesi Mevkii'nde yaklaşık 2 ay önce çökmeler meydana geldi. Karayolları ekipleri, olası kazaları önlemek için sadece dubalı önlem aldı. Yolda herhangi bir çalışma yapılmazken ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

        3

        Yolda 3 ayrı bölgedeki çökmeler ise her geçen gün biraz daha artıyor. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman karayolunda 2 ay kadar önce dolgu yapılan bölümlerinde yeraltı kaynak sularından dolayı çökmeler olduğunu söyledi.

        4

        Başkan Özkaraman, "Yol yeraltı kaynak suları nedeniyle 3 ayrı noktada çökmeler var Karayolları 1nci Bölge Müdürlüğü 22 Haziran tarihinde ihale yapacak Çökme olan bölgelere Folye kazık sistemi yapılacak" dedi.

        5

        Bozulmamış doğası ve tarihi Osmanlı evleri ile öne çıkan Taraklı ilçesi, 2011 yılında Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) ağına dahil edilmiş dünyaca tanınır hale gelmişti. Özellikle hafta sonları ilçeye tatilciler ve turistler geliyor.

        DHA

        6