Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon sanığı İşçi Partisi Genel Sekreteri gazeteci Serhan Bolluk, cinayetten beraat etti

        Serdar KULAKSIZ/HABERTÜRK

        İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya 'tasarlayarak adam öldürmeye iştirak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Serhan Bolluk katılmadı. İstanbul Kriminal Şube Müdürlüğü'nden mahkemeye gönderilen yazıda, davanın en önemli delili olan Saraylıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin bilgi notunun yazıldığı ve emanette bulunduğu öne sürülen ajandanın bulunamadığı, nerede olduğunun bilinmediği belirtildi.

        SAVCI BERAATİNİ İSTEDİ

        Duruşmada savcı, sanığın suça konu ajandada var olduğu anlaşılan notların mesleği kapsamında alınmış notlar olduğu yönündeki şüpheyi dikkate aldı ve yeterli kesin, inandırıcı, şüpheden uzak delil elde edilemediğini belirterek, beraat kararı verilmesini istedi.

        BERAAT ETTİ

        Mahkeme de öldürme suçuna iştirak ettiğine dair yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle Serrah Bolluk'un beraatine karar verdi.

        İDDİANAMEDEN

        İddianamede, Ergenekon soruşturması kapsamında Ulusal Kanal'a ait reji odasında yapılan aramalarda Serhan Bolluk'un 2005 tarihli ajandasının ele geçirildiği, ajandanın 19-20 ve 21 Şubat'a ait sayfalarında Bolluk'un el yazısı ile maktulün adının yazıldığı, terör örgütünün açıklamasındaki bilgilerle ajandaki bilgilerin de örtüştüğü ifade edilmişti.Yapılan inceleme sonucu, ajandada örgüt açıklamasında yer almayan fazladan bilgilerin bulunduğu, açıklamada ismi geçen görevlilerin telefon numaralarının yazılı olduğu ifade edilen iddianamede, örgüt açıklamasından başka hiçbir yerde bulunmayan bilgilerin Bolluk'a ait ajanda da olduğu, bu bilgilerin örgütün açıklamasından alınmadığı anlatılmıştı.

        Bolluk'un, Saraylıoğlu'nun kimliği belirlenemeyen DHKP/C militanları ile birlikte sorgusuna katıldığı sorgusu sırasında ajandasına el yazısı ile notlar aldığı, bu şekilde Saraylıoğlu'nun öldürülmesine iştirak ettiği öne sürülmüş ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ