Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriyeli Hüseyin Nassan, ablasının eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

        YUSUF DOĞAN/HABERTÜRK

        Yakın akraba olan Suriyeli Nassan ve Hüseyin Aileleri, oğullarını berdel yaparak evlendirdi. Aradan 5 yıl geçtikten sonra Hüseyin Hüseyin, eşinden boşanarak kadını ailesinin evine gönderdi. Kısa süre sonra ikinci evliliğini yaptı. Suriye'de iç savaş başlayınca iki aile İstanbul'a gelerek, Şişli'deki bir apartmanda birlikte yaşamaya başladı. 31 yaşındaki Hasan Nassan, bir süre önce eski eniştesi olan kuzeni Hüseyin Hüseyin'e(30), elinde yeni eşiyle yatak fotoğraflarının olduğunu söyledi. Kardeşiyle yeniden evlenmemesi halinde de bu görüntüleri internette yayınlayacağını söyledi.

        ÖNCE KALBİNDEN SONRA BOĞAZINDAN

        17 Mayıs günü, Hüseyin Hüseyin fotoğrafları görmek için Hüseyin Nassan'ın evine gitti. Hüseyin'in fotoğrafları görmek istemesine Nassan "İnternette görürsün" yanıtını verdi. İkili tartışma başladı. Çıkan tartışmada Nassan, Hüseyin tarafından kalbinden ve boğazından bıçaklanarak öldürüldü.

        KALKMAK ÜZERE OLAN OTOBÜSTE YAKALANDI

        Olaydan sonra kayıplara karışan Hüseyin Hüseyin, İstanbul'da çok sayıda adreste yapılan aramada bulunamadı. Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Hüseyin'in Bursa'ya gitmek üzere olduğunu belirledi. Hemen harekete geçen polis, Büyük İstanbul Otogarı'nda Bursa'ya giden tüm otobüslerin peronlarını ablukaya aldı. Şişli Polisi, Hüseyin Hüseyin'i kalkmasına 5 dakika olan yolcu otobüsün içinde yakalayarak, gözaltına aldı.

        İFADESİ KAN DONDURDU

        Katil zanlısı ifadesinde "Hüseyin, yeni eşimle çıplak fotoğraflarımın olduğunu, kardeşiyle yeniden evlenmezsem fotoğraflarımı internete koyacağını söylüyordu. Şantaj yapıyordu. Fotoğrafları görmek için yanına gittim, görmek isteyince 'İnternetten bakarsın' dedi. Tartışma başladı, mutfaktaki sepetten bıçağı aldı, onu görünce ben de bir bıçak aldım. Bıçağı göğsüne sapladım bıçağın sapı kırıldı. Yerde yatarken küfrediyordu. Dayanamadım elindeki bıçağı da alıp boğazına sapladım, sustu. Komşular geldi, lavaboda elimi yıkadım ve eşyalarımı alıp çıktım. Ülkemde aile fotoğrafı çok önemlidir, bunların yayınlanması hoş karşılanmaz" dedi. Adliyeye sevk edilen Hüseyin tutuklandı.

        KARDEŞİNİN ÖLDÜĞÜ GÜN DÜĞÜNÜ VARMIŞ

        Tartışmada çıkan sesler üzerine daireye giden Cuma M.'nin de ifadesinde, "Sesler üzerine aşağıya indik. Kapıyı kırarak girdiğimizde biri kanlar içinde yerde yatıyordu diğeri lavaboda elini yıkıyordu. Hüseyin Hüseyin karısından boşanmıştı ama aralarında bir husumet olduğunu bilmiyordum. Hüseyin'in boşadığı kadının bugün düğünü vardı" dediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ