Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç CHP'nin oy oranını açıkladı

        CHP'nin seçimlere dönük anket yaptırıp yaptırmadığı ve sonuçlarının sorulması üzerine Haluk Koç, daha önce önemli başarı göstermiş firmaların anketlerine de değinerek, "Seçimleri doğruya en yakın bilenlerin anketleri, AKP'yi 40'ın altında, CHP'nin de 30 bandına yükseldiğini gösteriyor. Bunun dışında olanların, çok meşhur olanları da dahil, her seçimde 5-6 puanlık AKP lehine bir yontmada bulundukları biliniyor. O yüzden biz alana bakıyoruz, kalan 10 günde terimizin son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Manipülasyona, toplumda algı oluşturmaya dönük, iktidar yönlendirmesiyle yapılan çeşitli anketlerin de piyasaya sürüldüğüne tanık oluyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz" diye konuştu.

        Koç, seçim çalışmaları kapsamında, Pursaklar ilçesi Saray Mahallesi esnafı ile CHP seçim bürosunu ziyaret etti.

        Seçim bürosunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış törenlerine katılmasını eleştirerek şöyle konuştu:

        "Konuştukça sıkıntıya giriyorlar. 'Artık yeter bu kadar da olmaz' diyen daha önce onlara oy vermiş çok sayıda insan 'artık yeter' diyorlar. Bu kadar ipe sapa gelmez, mesnetsiz, dayanaksız, sırf konuşmuş olmak için konuşuyorlar. Yüzde 10-15'lik bir kemik kesimleri var. Onlarda da sarsılma olmasın diye sürekli bombardımana tutuyorlar. Üzülüyorum, sonuçta hepimizi temsil eden bir makam, hepimizin vergileriyle çalışıyor. Devletin kaymakamı, valisi, polisi yanında, uçağı altında, her şey yanında ve benim paramla bana hakaret etmek için imkan kullanıyor. YSK, üzülerek söylüyorum, yüksek bir yargı organı ama YSK dahi bu tahakküme, bu anayasa ihlaline gözlerini kapatmış durumda. Cumhurbaşkanının bu kadar telaş içinde olması, bir paniği gösteriyor."

        Veremeyecekleri hiçbir hesapları bulunmadığını vurgulayan Koç, alınlarında kara bir leke taşımadıklarını kaydetti.

        CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'e yapılan silahlı saldırıya ilişkin bir soru üzerine Koç, Türkmen'in hayati tehlikesinin bulunmadığını, olayın sebebine ilişkin bilgisinin olmadığını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Kalan 11 günü Türkiye'nin sükunetle geçirmesi için tüm sorumluların dikkatli davranması gereğinin biz de altını çiziyoruz. Seçim sonuçlarına dönük, çeşitli kamuoyu araştırmalarında iktidar partisinin gücünü kaybedeceğini göstermesi üzerine son hafta içerisinde de çeşitli provokasyonlara dönük girişimler olabilir. Ben bir kere daha milletimizi sağduyulu olmaya, provokasyona zemin hazırlayacak her türlü girişimden kaçınmaya davet ediyorum. Herkes aklını başına alsın. Bu tür planlar içinde olanlar, milletin tepkisini de üzerine çekeceklerdir. Sandıkta gelenler sandıkta gitmesini bileceklerdir, demokrasi terbiyesi budur."

        CHP'nin seçimlere dönük anket yaptırıp yaptırmadığı ve sonuçlarının sorulması üzerine de Haluk Koç, daha önce önemli başarı göstermiş firmaların anketlerine de değinerek, "Seçimleri doğruya en yakın bilenlerin anketleri, AKP'yi 40'ın altında, CHP'nin de 30 bandına yükseldiğini gösteriyor. Bunun dışında olanların, çok meşhur olanları da dahil, her seçimde 5-6 puanlık AKP lehine bir yontmada bulundukları biliniyor. O yüzden biz alana bakıyoruz, kalan 10 günde terimizin son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Manipülasyona, toplumda algı oluşturmaya dönük, iktidar yönlendirmesiyle yapılan çeşitli anketlerin de piyasaya sürüldüğüne tanık oluyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz" diye konuştu.

        KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin daha önceki açıklamalarını da hatırlatan Koç, bu konuda yaptıkları suç duyurularına rağmen, şu ana kadar herhangi bir savcının en ufak bir adım atmadığını ileri sürerek, "Onun için bu haksızlıkları en büyük savcı olan halka şikayet ediyoruz" dedi.

        Haluk Koç, konuşmasını tamamlamasının ardından mahalle esnafını gezerek, CHP'nin vaatlerini anlattı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ