Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erzurum'da seçim TIR'ı tartışması

        Erzurum'da Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi arasına konuşlandırılan CHP'nin seçimTIR'ının, Anıtlar Kurulu kararıyla ve tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle zabıta ekiplerince kaldırıldığı bildirildi.

        Yakutiye Kent Meydanı'nda bulunan TIR'ın kaldırılması için Yakutiye Belediyesi zabıta ekiplerinin çalışma başlattığı, burada zabıtalar ve partililer arasında tartışma çıkması üzerine polis ekiplerinin önlem aldığı kaydedildi.

        Partililerin tırdan uzaklaştırılmasının ardından zabıta ekiplerinin, TIR'ı dorseye bağlamak istediği ve jeneratör yardımıyla dorsenin kapılarının kapatıldığı ifade edildi.Yakutiye Kent Meydanı'ndan çıkarılanTIR'ın, Yediemin Garajına alındığı, CHP'li grubun da TIR'ın meydandan götürülüşünü alkışlayarak protesto ettiği belirtildi.

        Daha sonra milletvekili adayları ve partililerden oluşan bir grubun, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Valilik Konağına doğru yürüyüşe geçtiği, polis ekiplerinin ise Havuzbaşı Kavşağı'nda önlem alarak grubun yürüyüşünü izin vermediği bildirildi.

        CHP'li grubun bir süre oturma eyleminin ardından, basın açıklaması yapan CHP Erzurum 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Gonca Aytaş, seçimTIR'ının haksız bir şekilde kaldırıldığını savundu. Türkiye'de propaganda özgürlüğü bulunduğunu anlatan Aytaş, "Yaya ve araç geçişini engellemediğiniz sürece propaganda yapma hakkınız var. Bizim Yakutiye Kent Meydanı'nda propaganda yapabileceğimize dair karar var. Engel yok yani. Bunun ardından da çeşitli iftiralarla karşılaştık dünden beri. Hepsine cevabımızı verdik çok şükür. Bir tane bile ağaca zarar vermedik TIR'ı konuşlandırırken" dedi.

        Aytaş, zabıta ekiplerinin hukuksuz bir işlem yaptığını öne sürerek, şöyle konuştu:

        "Zabıta sağolsun bütün imkanlarıyla bize müdahale etti. Hakim kararı var. Bu ülkede hiçbir şey hakim kararının üzerinde değildir. Anıtlar Kurulu'nun sadece tespit amaçlı bir tutanağı var ve bununla bize müdahale ettiler. Polis bizi copladı, bir arkadaşımızı da götürdü. Cebren CHP'nin standını götürdüler ama hukuksuz götürdüler. Yarın cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım ve bu halkı arkama alarak o TIR'ı yediemin deposundan çıkaracağım."

        Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ