Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS ve ‘paralel yapı’ savcılarını ölümle tehdit eden Ahmet D. yakalandı

        Cemal DOĞAN/ANKARA

        KPSS ve "paralel yapı" soruşturmalarını yürüten İstanbul ve Ankara başsavcıları ile savcılarını, "AnatoliaHack" adıyla kullandığı Twitter hesabından ölümle tehdit eden Ahmet D. (55), polisin teknik takibiyle yakalandı.

        Tutuklanarak cezaevine konulan Ahmet D.'nin, eski eşi A.A ile ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ın makam katına geldiği ve gizlice çekim yaptığı belirlendi.

        "İNİNİZDEYİZ"

        Ahmet D., Twitter hesabı üzerinden Kodalak'ın, makam odasının girişini gösteren fotoğraflar paylaştı ve "Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, makamının girişine özel güvenlik görevlileri de koysan, özel kilitli giriş kapıları da yapsan inindeyiz. 'Ben ağayım, ben paşayım' diyenler kapıları kilitlemişler, makamlarında toplantı yapıyorlar" mesajı yazdı.

        MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞ

        Durumdan haberdar edilen Başsavcı Kodalak'ın talimatı üzerine, makamın bulunduğu katın kameraları incelendi ve gelen çiftin görüntülerine ulaşıldı.

        Kimlikleri tespit edilen kişilerin, icra müdürlüğünden çalışırken meslekten ihraç edilen ve eski bir adliye çalışanı olan Ahmet D. ile boşanmalarına rağmen birlikte yaşadığı eski eşi A.A olduğu tespit edildi. Polatlı'da düzenlenen operasyonla Ahmet D. ve eski eşi A.A yakalandı.

        Evdeki bilgisayar ve cep telefonun incelenmesi sonucunda, "AnatoliaHack" adlı twitter hesabından gönderilen Başsavcı Kodalak'ın makam odasının görüntülerinin yanı sıra İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı'nın resminin yer aldığı ve altında "Bu Orhan Kapıcı denilen adamın kafasına sıkacak çok baba yiğit evlatlar tanıyoruz ama hepsi ya sabır diyorlar" şeklinde mesajlar içeren paylaşımlar tespit edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ