Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pensilvanya'ya gideceğine Mekke'ye, Medine'ye gitseydin ya!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili tartışmalara ilişkin, "'Diyanet’i kaldıracağız' diyorlar. Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki arabaya taktılar. 320 bin liralık araba. Bu onlar için kaynakmış. O makama bu az bile. Kendisine dedim ki cumhurbaşkanlığı makamındaki kullanmakta olduğum zırhı Mercedes’lerden birini kendisine tahsis ettim. Başbakanımızla da görüşeceğim bakın Papa’ya uçak tahsis ediyorlar. Şimdi bizim de havuzumuz var teklifini yapacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın tarifeli uçaklarla gitmesini istemeyeceğiz." dedi.

        Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        Bugün 37 ayrı hizmet ve eseri sizlerle buluşturuyor, resmi olarak hizmete alıyoruz. Bundan tam 55 yıl önce demokrasimiz adına utanç verici hadise yaşandı. Bugün 27 Mayıs 2015. 27 Mayıs 1960 darbesi kara bir gün olarak tarihe yazıldı.

        Anadolu ve Trakya merhum Menderes döneminde beklediği yatırımlara kavuştu, Türkçe ezan garabetine onun döneminde son verildi. CHP 1950 seçiminin sonucunu yıllarca hazmedemedi, Yassıada mahkemelerindeki iddiaların bir çoğunun arkasında CHP vardı. Menderes'in akıbetinin bundan sonraki siyasetçilere ders olmasını istiyorlardı, Menderes ve arkadaşları suçlu oldukları için idam edilmedi. Menderes'in akıbeti demokrasi kılıcı gibi siyasetçilerin tepesinde sallandı.

        Birileri çıkıp resmimi koyuyor altına da ne diyor; 'Yüzde 52 oyla idama mahkum oldu' diyor. Sonra çeviriyor. 'Şok karar !Mursi yüzde 52 oy almasına rağmen idama mahkum oldu' diyor sonra sosyal medyadan bunu çekip alıyor. Dürst olun dürüst. Elinizdeki yazılı ve görsel medya ile neyi ürküteceğinizi sanıyorsunuz.

        "BUNLAR ÜCRETLİ ŞARLATANLAR"

        Gezi olayları sırasında da bazı CHP vekilleri bize benzer tehditlerde bulunmuşlardı. Devir değişse de aktörler değişse de zihniyet değişmedi. Uluslararası medya desteği olmadan bunlar başarılı olamazlardı. Gazete işi gücü bırakmış bizimle uğraşıyor. Ey New York Times Gazze'de 16 gazeteci İsrail uçakları tarafından katledilirken uluslararası basın kuruluşu olarak bize ders vereceksiniz öyle mi? Bunlar bu milletin asil duruşunu bilmiyorlar. Kirli ittifaklara benim milletimin nasıl ders vereceğini anlayamıyorlar. Şarlatanlıklarına her gün yenisini ekliyorlar. Bunlar ücretli şarlatanlar. Onlar istemese de biz yolumuza devam edeceğiz.

        "CEVABINIZ PENDİLVANYA'DAN, KANDİL'DEN DUYULSUN"

        7 Haziran'da 'Bu ülkede birinci kuvvet basındır' diyenlere siz 'Bu ülkede birinci kuvvet millettir' demeye var mısınız? Öyle bir cevap verin ki cevabınınız Pensilvanya'dan, Kandil'den, Brüksel'den duyulsun. Yeni Türkiye'nin inaşasına hazır mıyız, yeni anayasa istiyor muyuz, başkanlık sistemi istiyor muyuz? 7 Haziran'da Menderes'in mirasına sahip çıkıyor muyuz, 7 Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz? Hangi ittifakları kurarlarsa kursunlar bizi durdurumayacaklar.

        “MEKKE’YE, MEDİNE'YE GİTSEYDİN YA!”

        Vatan topraklarında birileri operasyon düşünüyor. Boşuna heveslenmeyin bizi karşınızda bulursunuz. Askerimizi ve emniyet güçlerimizi karşınızda bulursunuz. En önemlisi ise milletimizi karşınızda bulursunuz? Çıkmış bir paralel devlet. Devletin kurumlarına yerleşiyor. Yıllarca bunu din kisvesi altında yaptılar. Eğitim dediler böyle yaptılar. Adımlar atmak suretiyle milletimizi kandırdılar.

        Niye Amerika’ya yerleştin Mekke’ye Medine’ye gitseydin ya. Hani sen Hoca efendiydin orada ne işin var? Şimdi bunların imamları kaçıp gidiyor. İnlerine girdik, şimdi kaçıyorlar. ağabeyleri flan hepsi kaçıyor. Siz kaçacaksınız biz kovalacağız. Asla taviz vermeyeceğiz. Siz böyle haykırdıkça bu kirli tezgahlar bozulur.

        “DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NIN ARABASINA TAKTILAR”

        'Diyanet’i kaldıracağız' diyorlar. Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki arabaya taktılar. 320 bin liralık araba. Bu onlar için kaynakmış. O makama bu az bile. Kendisine dedim ki cumhurbaşkanlığı makamındaki kullanmakta olduğum zırhı Mercedes’lerden birini kendisine tahsis ettim. Başbakanımızla da görüşeceğim bakın Papa’ya uçak tahsis ediyorlar. Şimdi bizim de havuzumuz var teklifini yapacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın tarifeli uçaklarla gitmesini istemeyeceğiz. Bu makam coğrafyadaki Müslümanların itibarıdır. Bu önemi küçümseyemeyiz. Ne diyor imam hatip okullarını kapatacağız. Kim diyor sayın Kılıçdaroğlu. Kayseri’de 'Böyle bir şey söylemedim' diyor. Dürüst ol dürüst.

        "BİZ SENİ SSK'DAN TANIYORUZ ZATEN"

        Kılıçdaroğlu, 'Köprüyü, işsizliği bırak' diyor, '4 yıl verin işsizliği bitireceğim' diyordu. Şimdi açıkladığı projede '20 senede işsizliği yüzde 5'e indireceğim' diyor. Biz seni SSK'dan tanıyoruz zaten.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ