Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adnan Menderes 27 Mayıs'ın yıldönümünde anıldı

        Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılı nedeniyle merhum başbakanlardan Adnan Menderes'i, kabri başında andı.

        Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu 27 Mayıs askeri darbesinin ardından idam edilmişti

        "Doğduğu mahallede hüzün"Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in doğduğu mahalle olan Çakırbeyli'de vatandaşlar, her yıl 27 Mayıs'ta askeri darbenin yıl dönümünde büyük hüzün yaşıyor.

        Bazı vatandaşlar, darbenin yıl dönümünde üzerinde Adnan Menderes'in fotoğrafının yer aldığı rozetleri takarak, üzüntülerini ifade ederken bazıları da milletin o günleri bir daha görmemesi, yaşamaması temennisinde bulundu.

        27 Mayıs askeri darbesini Çakırbeyli sakinleri için "hüznün yaşandığı" tarih olarak niteleyen Çakırbeyli mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, büyük acıyı her zaman yüreklerinde yaşadıklarını, darbenin yıl dönümünde üzüntülerinin daha da katlandığını ifade etti.

        Darbenin yaşandığı gün 15 yaşında olduğunu, ihtilal haberi ile sarsıldıklarını, ülkesine hizmet etmekten başka bir gayesi olmayan Menderes'in başına gelenlere anlam veremediklerini belirten Demir, darbe olduğu haberini radyodan duyduklarını belirterek, o günleri şöyle anlattı:

        "O zaman yalnızca radyolar vardı. Sabah ihtilal olduğunu öğrendik. O günden beri 27 Mayıs burada büyük üzüntü ile karşılanır. Menderes'in ülkesine hizmet etmekten başka hiçbir gayesi yoktu. Artık insanlar bilinçlendi. Özgür iradelerinin üzerine ipotek konulmasını artık kimse kabul etmiyor. Ancak bu üzüntü, dünya durdukça devam edecek ve 'keşke bunlar olmasaydı' diye gelecek nesillere aktarılacak."

        AA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ