Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "6 milyon 200 bin işsiz var"

        Daha güzel ve mutlu Türkiye için, herkesin kazandığı, yoksulluğun, işsizliğin olmadığı, barışın, bereketin olduğu bir Türkiye için çalışacağını, çünkü Türkiye'yi sevdiğini belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin, gecekondu partisi olmadığını vurgulayarak, "Sıradan siyasi parti değiliz. Damarında, özünde Kuvayımilliye vardır. O kökten, ruhtan geliyoruz. Kimsenin önünde diz çökmeyiz, onurlu yaşarız, Türkiye'yi de onurlu yaşatırız" ifadesini kullandı.

        Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin büyük bir ülke olması için üretmesi, çalışması, aç ve işsizinin bulunmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

        "Biz hem bugünü hem de geleceği düşünen partiyiz. 'Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz' diyorsak bugünkü Türkiye'yi düşünüyoruz. 'Emekliye iki ikramiye vereceğiz' diyorsak bugünkü Türkiye'yi düşünüyoruz ama biz geleceği de düşünen partiyiz. 100 yılın projesini açıkladık; Merkez Türkiye Projesi. Afrika'da, Avrupa'da, Ortadoğu'da, Kafkaslar'da bir numara olacak, ülkeyi ayağa kaldıracağız, o da Türkiye. Dünyanın merkezi yapacağız Türkiye'yi. Bizim ürettiğimiz proje sıradan proje değil. 2 milyon 200 bin kişiye istihdam yaratan proje. Türkiye'yi bilgi toplumuna taşıyan bir proje. Bir yılda 147 milyar dolarlık katma değer yaratan Türkiye. Hemen atladılar 'bu bizim projemiz diye'. 13 yıldır niye uykudaydın, uyansaydın. Senin hayalin bile yetmez."

        Türkiye'nin bir ''tarım kenti'' olduğunu ancak son 10 yılda iki Trakya büyüklüğünde alanın ekilmediğini öne süren Kılıçdaroğlu,"Niçin? Çiftçi, 'zarar ediyorum, nasıl ekeceğim? Geçinemiyorum' diyor. Çağırdık çiftçileri 'ne istiyorsunuz?' diye sorduk. Bize, 'Birinci önceliğimiz dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz' dediler. Dünyanın en pahalı mazotunu verirseniz, ektiği ürünün karşılığını vermezseniz, nasıl üretecek, nasıl güçlü hale gelecek? O yüzden sözüm söz Türkiye'deki bütün çiftçilere sözüm söz, CHP iktidarında mazot 1,5 lira olacak" dedi.

        "ÇİFTÇİ ÜRETECEK"

        CHP lideri, mazot vereceklerini söylediklerinde hemen itiraz edildiğini ifade ederek, "Hemen 'nasıl vereceksin?' diyorlar. Sen veremezsin, senin işin başka benim işim başka. Senin işin, uzmanlık alanın yürütme, benim uzmanlık konum üretme konusunda, çiftçi üretecek. Üretme ne demek biliyor musunuz? Alın teri dökerek, toprağı işleyerek, çalışarak kazanmak demektir. Üreterek başkalarını da doyurmak demektir" diye konuştu.

        Kılıçdaroğlu, Hollanda'nın Konya'dan küçük bir devlet olduğunu ancak yıllık tarım ürünü ihracatının 120 milyar dolar olduğunu, Türkiye'nin tarımda dış satımının ise 12 milyar dolarda kaldığını söyledi.

        Türkiye'de tarım için toprak, çiftçi, traktör, su, güneş , yağmur ve bereket olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        "Hepsi var. Eksik olan namuslu, dürüst siyaset. Halkını düşünmeyen, çiftçisini düşünmeyen siyaset. 7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapacağız. Geçmişte vatandaşlarımız A ya da B partisine oy vermiş olabilirler, itirazım yok. Türkiye yeni bir süreçte. 6 milyon 200 bin işsizimiz, 17 milyon yoksulumuz, atama bekleyen öğretmenlerimiz, yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyeli ve bunlara harcanan 5,5 milyar dolar var. Herkesin kazanacağı Türkiye inşa etmemiz lazım. Aklınızın bir köşesine yazın, unutmayın. Davutoğlu, Erdoğan için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Bakın konuşmalara. Hiç, 'işsizliği, yoksulluğu önleyeceğiz' diye laf duydunuz mu? '2 milyon Suriyeli'yi Ortadoğu'ya barış getirip göndereceğim' dedim kıyamet koptu 'vay Suriyelileri gönderecek' diye. Ortadoğu'ya barışı getirip göndereceğim."

        "6 MİLYON BİN 200 İŞSİZ VAR"

        "Yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı"nı anımsatan Kılıçdaroğlu, "Ya 6 milyon 200 bin işsizin var önce bunlara iş bul yabancıya Allah kerim. Ayranı yok içmeye, devamını getirmeyeyim. 6 milyon 200 bin kişiye iş buldun da yabancıyı mı düşünüyorsun" ifadesini kullandı.

        CHP lideri, 13 yıl değil 4 yıl için yetki ve 276 milletvekili istediğini dile getirerek, ülkeyi 4 yıl adam gibi, namusuyla yöneteceğini söyledi.

        Hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini ifade etti.

        Kendilerine "Kaynak nerede" diye sorulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Onlara gelince kaynak çok, gemilere, yatlara gelince kaynak var. Milyarlık arabalar çerez parası, vatandaşa gelince kaynak yok. Kaynak var, yeter ki o kaynağı namusunla halk için kullan" dedi.

        Emekliye Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceklerini söylediklerinde de "parayı nereden bulacaksın?" diye sorulduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz 8 Haziran'da başbakan olayım kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. 'Para yok' diyorlar ama kendi aralarında anlaşmış değiller. Davutoğlu diyor ki 'Hazineyi doldurduk Kılıçdaroğlu dağıtacak.' Maliye Bakanı diyor ki, 'Hazinede para yok, ne verecek?' Bunlar devlet nedir bilmezler, nasıl yönetilir bilmezler" diye konuştu.

        Devletin akılla, bilgiyle yönetileceğini, kinle, önyargıyla yönetilmeyeceğini fade eden Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetirken ahlaklı olacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, vatandaşını düşüneceksin. İnşallah başbakanlığı Allah'ın izniyle alacağım, onlara kurs açacağım, devlet nasıl yönetilir kursu açacağım, görsünler" ifadesini kullandı.

        Büyükşehirlerde belde belediyelerinin kapatıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında kapanan beldelerde sandık koyacaklarını ve vatandaşın isteğine göre belde belediyesini açıp açmayacaklarına karar vereceklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, sözü beldede yaşayana vereceklerini, katılımcı demokrasiyi getireceklerini söyledi.

        Açılışa katılan kalabalıktan iki konuda söz isteyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        "7 Haziran günü sandığa gidecek miyiz. Söz mü? Söz alındı birinciden, anlaştık. İkincisine gelelim. Sadece sizin CHP'ye oy vermeniz yeterli değil. Sandığa giderken geçen seçimlerde şu ya da bu nedenlerle CHP'ye oy vermemiş birini ikna edeceğiz. Diyeceğiz ki 'bunlara 13 yıl kredi açtık. Bizim derdimizi çözmediler. İşsizlik, yoksulluk var, emeklinin, esnafın durumu iyi değil. Bizi düşünmediler. Kılıçdaroğlu 'kul hakı yemeyeceğim' diyor. Bu kez oyumuzu altıokun altına 'evet' diye basalım.' Bunu söyleyeceksiniz, vatandaşı ikna edeceksiniz, söz mü? Ben de size söz veriyorum. Gün 12 saat derseniz 12 saat, 24 saat derseniz 24 saat, 36 saat derseniz 36 saat, sizin, çocuklarımız, torunlarımız, ülkemiz, bayrağımız için çalışacağım. Emek harcayacağım, alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim."

        Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardındanBigaBelediyesi hizmet binasının açılışını yaptı, belediyeyi ziyaret etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ